Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί μία πρόταση μομφής θα ήταν δώρο στην κυβέρνηση 3 μήνες πριν από τις ευρωκλογές

Μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα εξυπηρετούσε τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, απαντώντας στο αίτημα της Νέας Αριστεράς, και εξηγούν για ποιο λόγο δεν συναίνεσαν σε μία τέτοια κίνηση τη δεδομένη στιγμή.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την «Αυγή», μία πρόταση μομφής τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές θα συσπείρωνε την κυβέρνηση η οποία έχει βγει πληγωμένη μετά το κάζο με τη ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο. «Θα έπαιρνε 158 ψήφους και έτσι ουσιαστικά θα της δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης» λένε οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι θα ήταν ένα πολύ μεγάλο δώρο στην κυβέρνηση καθώς πιθανότατα θα ψήφιζε υπέρ μέχρι και ο Αντώνης Σαμαράς.

Θα δίναμε στον κ. Μητσοτάκη την ευκαιρία να ανέβει στο βήμα της Βουλής λέγοντας τα δικά του με αποτέλεσμα να ξεχαστούν όλα τα θέματα για τα οποία είναι υπόλογος – μπάζωμα στα Τέμπη, Εξεταστική, υπόθεση Ασημακοπούλου και σκάνδαλο Predator, προσθέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή από την αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζουν ότι μία πρόταση μομφής θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί η ψηφοφορία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ώρα που το κόμμα έχει εσωτερικά προβλήματα σε σχέση με την επικείμενη ψηφοφορία.

Θα διευκολυνόταν ο κ. Ανδρουλάκης να ξεπεράσει ένα ακόμα εσωτερικό πρόβλημα λένε από την Κουμουνδούρου και παρατηρούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσε αίτηση αντισυνταγματικότητας. Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι από το ΠΑΣΟΚ ήταν μόλις 8 βουλευτές παρόντες και μάλιστα απουσίαζε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ το κόμμα δεν απάντησε στο αίτημα για πρόταση μομφής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ