Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική: Τώρα αρχίζει η πραγματική συζήτηση για το πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis

Τώρα ξεκινάει, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματική συζήτηση για το “πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis”, τονίζει κοινοβουλευτική πηγή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει της αυριανής συζήτησης στην προανακριτική επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατά την οποία αναμένεται να συμφωνηθούν οι πρώτοι μάρτυρες που θα κληθούν για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ “με τη συγκρότηση της Προανακριτικής για την υπόθεση της δήθεν σκευωρίας για τη Novartis, αρχίζει, από την πλευρά μας, η πραγματική συζήτηση για το διεθνές, βαθύτατο και πολύκροτο σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας -κολοσσός, που πλούτισε στην Ελλάδα με αθέμιτες υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της, όπως το Gilenya, το Lucentis κλπ”.

Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων και της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική, διευκρινίζει πως “τώρα θα πληροφορηθεί ο ελληνικός πως και γιατί μία φαρμακευτική εταιρία, η οποία βρισκόταν, στα μέσα της δεκαετίας 2000-2010 στις τελευταίες θέσεις στη χώρα, από άποψη εισόδων, το 2009 έγινε η πρώτη. Θα αποκαλυφθεί με ποιους τρόπους έγινε η πρώτη, πως το πολιτικό σύστημα της εποχής – τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί τους στο χώρο της υγείας- επέτρεψαν να γίνει αυτό με αθέμιτους τρόπους, για τους οποίους ελέγχεται πλέον στη χώρα μας η Novartis, όπως για ανάλογες πρακτικές ελέγχεται σε περισσότερες από 20 χώρες, τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Θα πληροφορηθεί πως, γιατί και με αποφάσεις ποίων επετράπη, σε φάρμακα της εταιρίας αυτής, να τιμολογούνται στην Ελλάδα με τιμές πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές των χωρών της Ευρώπης. Θα πληροφορηθεί με αποφάσεις ποίων κρατικών και πολιτικών αξιωματούχων γίνονταν οι τιμολογήσεις αυτές”.

Η ίδια κοινοβουλευτική πηγή του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός λαός “θα πληροφορηθεί, από μάρτυρες και έγγραφα, τι πλήρωναν τα ασφαλιστικά ταμεία και ο Έλληνας φορολογούμενος, κυρίως στην περίοδο της κρίσης, που όλες οι αξίες κατέρρεαν, εκτός από συγκεκριμένα φάρμακα της Novartis. Και κυρίως θα ξαναθυμηθεί πώς και από ποιους ξεκίνησε η έρευνα για τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας αυτής, δηλαδή το FBI και το Ποινικό Τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τα οποία κάποιοι λησμονούν, γιατί δεν μπορεί να χωρέσουν στο ανόητο αφήγημά τους περί «σκευωρίας”. Και θα ακούσει ο ελληνικός λαός και όλους τους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες, στο χώρο του φαρμάκου, που με πορίσματα και εκθέσεις τους, μετά από έρευνες, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του βροντερού σκανδάλου”.

Καταλήγοντας, σημειώνει: “Αν κάποιος έχει αμφιβολίες ας κάνει τον κόπο να δει και ακούσει το βίντεο της κρατικής Ελβετικής tv για το σκάνδαλο των σκανδάλων, της Novartis. Kαλή θέαση και ακρόαση”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.