Πηγές ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Μεθόδευση της ΝΔ καταλύει τη μυστικότητα της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την πλειοψηφία για “μεθόδευση” ενόψει της ψηφοφορίας που θα γίνει στη Βουλή επί της προτάσεως συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά.

Συγκεκριμένα, πηγές της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταγγέλλουν ότι “μεθόδευση της ΝΔ που καταλύει την μυστικότητα της ψηφοφορίας για την σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά, αποκαλύφθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, όπου η πλειοψηφία αποφάσισε την διαδικασία της Επιστολικής Ψήφου για τους βουλευτές”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, “η απόφαση προβλέπει μεν τη φυσική παρουσία των βουλευτών κατά 5Οάδες, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στην Βουλή, αλλά (και εδώ είναι το μεμπτό) επιτρέπει και την αποστολή επιστολικής ψήφου για όσους βουλευτές το επιλέγουν. Χωρίς τους όρους που διασφαλίζουν την μυστικότητα, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής”.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όλγα Γεροβασίλη μίλησε ευθέως για σχέδιο δίωξης των πολιτικών αντιπάλων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “έχετε καταλύσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, έχετε καταλύσει τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και τώρα καταλύετε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Επειδή προφανώς έχετε εσωκομματικό πρόβλημα, θέλετε να ελέγξετε την ψήφο των βουλευτών σας, φοβούμενοι διαρροές”.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν εξάλλου ότι στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής ήταν κατηγορηματικός εναντίον της επιστολικής ψήφου. “Αν και έχει αποσαφηνιστεί από την προηγούμενη συνεδρίαση, επαναλαμβάνω ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όταν απαιτείται η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας, αυτή θα γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία των βουλευτών και όχι με επιστολική ψήφο”, είχε δηλώσει ο κύριος Τασούλας στις 14.05.2020. Η συζήτηση στη Βουλή, ορίστηκε για την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ