Πιέζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το “debate”

Πιέζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το “debate”

 

Την πρόταση για τη διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού debate με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα επαναφέρουν πιεστικά και τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, όπως σημείωναν πηγές της Κουμουνδούρου.

Πέρα από τους λόγους που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, δηλαδή η κατάσταση της χώρας, η αισιοδοξία της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, η φτώχεια κλπ, έχουν προστεθεί και νέα στοιχεία, που, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλουν να γίνει το debate . Αυτά είναι οι εκθέσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την οικονομία, οι μόνιμες και διαρκώς εντεινόμενες αναφορές στον διεθνή Τύπο και τα ΜΜΕ, αλλά και από κυβερνήσεις για το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από το γραφείο Τύπου της ΝΔ στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη και επισημαίνουν ότι είναι αναγκαία η επίσημη τοποθέτηση του ιδίου του πρωθυπουργού.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι ίδιες πηγές εκφράζουν την πεποίθηση ότι εντός της ΝΔ «υπάρχει αρνητικό κλίμα για ένα ντιμπέιτ, αλλά όχι αρνητική απάντηση» και ευελπιστούν ότι «ο πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί σε έναν δημοκρατικό διάλογο» για τα μείζονα προβλήματα της χώρας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ