Πιερρακάκης σε Νατσιό: Έχετε περάσει σε άλλη πίστα – Φεστιβάλ συνωμοσιολογίας τα λόγια σας

«Έχετε περάσει σε άλλη πίστα» απάντησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στον Δημήτρη Νατσιό και στα περί «τουρκικής διείσδυσης στην Θράκη και ίδρυσης από την Τουρκία παραρτημάτων πανεπιστημίων, η οποία διευκολύνεται από το νομοσχέδιο».

«Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις του προέδρου της Νίκης και οφείλω να απαντήσω, επειδή αυτές τις ημέρες έχουμε ακούσει πάρα πολλά που έχουν πολυεπίπεδες εκφάνσεις, αλλά – και το λέω με μεγάλο σεβασμό- πλέον περάσαμε σε άλλη πίστα. Όσο σας άκουγα μου ήρθε στο μυαλό ο Λυσίας, ο Λόγος υπέρ αδυνάτου που κάναμε στην Α’ Λυκείου» τόνισε ο υπουργός Παιδείας και συνέχισε λέγοντας:

«Τα τελευταία λόγια σας ήταν ένα φεστιβάλ συνωμοσιολογίας. Θα σας παραπέμψω στο εκπληκτικό βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο, το «Εκκρεμές του Φουγκώ» το οποίο περιγράφει πώς η συνωμοσιολογία παίρνει τη δική της ζωή στην πορεία».

«Είδατε στον νόμο που έχετε στα χέρια σας ανάμεσα σε άλλα το ΥΠΕΞ το οποίο θα δίνει γνώμη αναφορικά με το εάν ο αρμόδιος πρόεδρος της ΕΘΑΕΕ θα υπογράφει και αν ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας επίσης θα υπογράφει έπειτα και από γνώμη του ΥΠΕΞ;» είπε ο κ. Πιερρακάκης και συμπλήρωσε:

«Το κορυφαίο πανεπιστήμιο της Γερμανίας είναι εκείνο της Χαιδελμβέργης. Το πανεπιστήμιο αυτό στην είσοδο της βιβλιοθήκης του έχει μια επιγραφή στα αρχαία ελληνικά από τη Β’ προς Κορινθίους επιστολή και γράφει: «Το γράμμα αποκτείνει, το δε Πνεύμα ζωοποιεί».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ