Πιερρακάκης: Αγορές με το χρονόμετρο – Δεν θα μπει κόφτης στα SMS – ΒΙΝΤΕΟ

Διέψευσε τα σενάρια για “κόφτη” στα SMS προς το 13033 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε ο υπουργός “μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο από την πλατφόρμα του e-katanalotis, τα οποία συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη” και προανήγγειλε εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti. “Επειδή δεν είμαι άνθρωπος της εικασίας, αλλά θέλω να τα ανακοινώνουμε τα πράγματα όταν είναι έτοιμα, ένα τέτοιο σύστημα το συζητάμε με τον υπουργό. Όταν θα είναι έτοιμο τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε”

Παράλληλα, επεσήμανε ότι την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε το λιανεμπόριο, η αύξηση των SMS ήταν λελογισμένη, κλείνοντας στο +13%. “Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζομένους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα” είπε ο κ. Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ακόμη ότι δεν είναι έτοιμοι να βάλουν “κόφτη” στα γραπτά μηνύματα στον πενταψήφιο αριθμό, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. “Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της επικράτειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δεν θα μπει”, σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ