Φωτορεπορτάζ από τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η Άγκελα Μέρκελ έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στον διάλογό τους μπροστά στις κάμερες ο Πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η τελευταία φορά που ήρθατε στην Ελλάδα ήταν πριν από πέντε χρόνια μεσούσης της κρίσης. Έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση, και να μπει οριστικά στον δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης. Αυτό το διάστημα, περάσαμε δυσκολίες, από κοινού περάσαμε δύσκολες στιγμές και συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά καταφέραμε να βρούμε στα πλαίσια που η Ευρώπη ακολουθεί μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς, λύσεις για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις, Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή και να ξεπεράσουμε την ελληνική κρίση που ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση.

Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ είπε ότι πέρασαν δύσκολα χρόνια, αλλά ενισχύθηκε το ευρωπαϊκό πνεύμα έπειτα από προσπάθειες. Παραδέχθηκε και η ίδια ότι ο ελληνικός λαός πέρασε δύσκολες στιγμές, και ευχαρίστησε την Ελλάδα για όσα κατάφερε παρά τις δυσκολίες και για όσα προσφέρει.Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν φωτογραφικά καρέ από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την κ. Μέρκελ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ