ΦΩΤΟ-Μεϊμαράκης: Η τρόικα δεν εκφράζει την Ευρώπη που θέλουμε

ΦΩΤΟ-Μεϊμαράκης: Η τρόικα δεν εκφράζει την Ευρώπη που θέλουμε

«Ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά και με μια τρόικα που φαίνεται ότι πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη που όλοι θέλουμε», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κάνοντας λόγο για «μία περίοδο με αρκετή ομίχλη».

Ο κ. Παπούλιας ρώτησε τον κ. Μεϊμαράκη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που άρχισε χθες και ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε:

«Αρχίσαμε χτες, κύριε Πρόεδρε.  Είμαστε σε μία περίοδο με αρκετή ομίχλη τώρα που συζητείται ο προϋπολογισμός, ίσως πρώτη φορά που όλα αυτά τα ζητήματα είναι ανοιχτά και όλα μαζί απαιτούν ταυτόχρονα τη λύση.  Και με την αβεβαιότητα που δημιουργείται σε ορισμένα ζητήματα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παρασυρθούμε σε ακραίες φωνές, λαϊκίστικες, που θα μας οδηγήσουν σε μια επικίνδυνη εσωστρέφεια, την ώρα που απαιτείται σύνεση, υπευθυνότητα, γιατί οι πολίτες έχουν υποστεί πολύ μεγάλες θυσίες». 

«Ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά και με μια τρόικα που φαίνεται ότι πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη που όλοι θέλουμε και που πιστεύουμε και που αγωνιστήκαμε για να μπούμε», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι με τη σύνεση, την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτείται, θα αντιμετωπίσουμε θετικά όλα αυτά τα ζητήματα. Έχουμε ορίσει τις κόκκινες γραμμές, την Κυριακή ψηφίζεται ο προϋπολογισμός χωρίς εκπλήξεις, γι’ αυτό και δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ψηφοφορία, σημασία έχει όμως ότι αυτός ο προϋπολογισμός, όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια, θα εκτελεστεί και ότι η τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της τα 2 προηγούμενα χρόνια και μας ζητούσε μάλιστα μέτρα, τα οποία αν είχαμε πάρει είναι σίγουρο ότι δεν θα είχαμε μπει στην ανάπτυξη, έστω αυτή τη  μικρή του τελευταίου τριμήνου του 2014». 

«Και γι’ αυτό ακριβώς, με σθένος αποκρούουμε αυτές τις εκτιμήσεις που κάνουν, διότι είναι εκτιμήσεις οι οποίες δεν θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε προς την ανάπτυξη», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «στις 31 Δεκεμβρίου τελειώνει το μνημόνιο» και συμπλήρωσε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει το πώς θα πάμε στην επόμενη μέρα και όχι ποιος θα τη διαχειριστεί μόνο, αλλά το πώς θα την έχουμε προσδιορίσει αυτή την επόμενη μέρα θετικά για τον ελληνικό λαό». 

Και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον και ταυτόχρονα και με τα εθνικά ζητήματα τα οποία υπάρχουν – και όπως γνωρίζετε υπάρχει και η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού και όλα αυτά τα ζητήματα της ΑΟΖ, της Κύπρου, αλλά και τα θέματα τα ευρύτερα της Συρίας και όλα τα σχετικά –  πιστεύουμε ότι πρέπει, αν μη τι άλλο, να συμφωνήσουμε ώστε ομαλά, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να προχωρήσουμε συναινετικά στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.  Για να έχουμε έναν θεσμικό νέο παράγοντα, ο οποίος θα αποτελεί το σύμβολο της ενότητας του ελληνικού λαού και θα είναι ένας πολύ καλός συνομιλητής και με τους έξω, αλλά και με τις πολιτικές δυνάμεις τις μέσα.

Γι’ αυτό, κύριε Πρόεδρε, επειδή γνωρίζω το ενδιαφέρον σας και πάντα όταν αρχίζει η καινούργια περίοδος της Βουλής και ιδιαίτερα κατά τον προϋπολογισμό, ξέρω το ενδιαφέρον σας, ξέρω την ενημέρωση που θέλετε,  γι’ αυτό σας επισκέπτομαι για να σας ενημερώσω και να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα», επεσήμανε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι «θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση σε μια περίοδο που, όπως είπατε, έχει πολλή ομίχλη.  Ελπίζω και εύχομαι να ξεδιαλύνει  και να έχουμε έναν αίθριο καιρό».

 

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς:Ποιες εκλογές;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ