Πέτσας στον Realfm: Το θέμα αρμοδιοτήτων και το ποιος επεμβαίνει σε μια φυσική καταστροφή θα ξεκαθαριστούν άμεσα

“Το θέμα που μας απασχολεί είναι μια κακοκαιρία έντονη, η οποία είχε προβλήματα με τις χιονοπτώσεις κυρίως στη βορειο-ανατολική Αττική και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Υπήρξε ζήτημα στην Εύβοια και στην Αττική. Το θέμα της αντιμετώπισης ενός εκτεταμμένου χιονιά για όλη την χώρα δεν πρέπει να απομονώνεται μόνο στην Αττική, αυτό είναι το ένα σκέλος. Το δεύτερο είναι επειδή ζω στην περιοχή και ξέρω το φαινόμενο εδώ και πολλά χρόνια, οι χιονοπτώσεις ήταν πολύ έντονες και η πτώση του δικτύου δεν οφείλεται τόσο σε δένδρα και κλαδιά που δεν κλαδεύτηκαν, όσο σε πτώσεις ολόκληρων δένδρων και σε ξερίζωμα δένδρων. Ο ΔΕΔΔΗΕ, που άκουσα πριν και τον κ. Τζανακόπουλο να λέει, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί μόνος του στην έκταση του προβλήματος και γι’αυτό από την Τρίτη αποφασίστηκε η εμπλοκή του Στρατού και της ΕΜΑΚ, ώστε να κάνουν ότι μπορούν για την ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος και την μεταφορά δυνάμεων του ΔΕΔΔΗΕ από άλλες περιφέρειες στην Αττική” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Άλλοι απαξίωσαν την ΔΕΗ, άλλοι δεν έκαναν επενδύσεις τόσα χρόνια στο κομμάτι που λέγεται δίκτυο. Αυτή τη στιγμή κάνουμε ότι χρειάζεται για να πάρει ο κόσμος ρεύμα, γιατί δεν τον ενδιαφέρει το παρελθόν και θα δούμε στο μέλλον τι πρέπει να γίνει για την υπογειοποίηση των γραμμών και την πραγματική αξιοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ” πρόσθεσε.

“Το θέμα είναι πώς θα πάρουμε τα μαθήματα από την χιονόπτωση και τι μπορούμε να κάνουμε για τις υποδομές και για το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων. Αυτή τη στιγμή είναι ένα μπερδεμένο κουβάρι εδώ και πολλές δεκαετίες, δεν είναι θέμα της προηγούμενης κυβέρνησης είναι πολλών κυβερνήσεων και ήρθε η ώρα να ξεδιαλύνουμε το κουβάρι” σημείωσε.

“Το θέμα αρμοδιοτήτων και το κατασταλτικό βέβαια όταν υπάρχει μια φυσική καταστροφή ποιος επεμβαίνει άμεσα. Αυτά τα δύο θα ξεκαθαριστούν άμεσα” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ