Πέτσας στον Realfm: Ο κ. Τσίπρας οξύνει τα πνεύματα σε θέματα που θα έπρεπε να υπάρχει συναίνεση

“Δεν ασχολούμαστε καθόλου με τη δημοσκοπική εικόνα της στιγμής όσον αφορά τη διαφορά. Μας ενδιαφέρουν τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών σε μια περίοδο που είναι πολύ μακριά από εκλογές. Αυτό που πρέπει να παρατηρήσει κανείς βλέποντας αυτά τα στοιχεία, βλέπει ότι η κυβέρνηση στο μέσον σχεδόν της θητείας της είναι με μεγάλη διαφορά μπροστά, άρα δεν υπάρχει κάποιο κλείσιμο της διαφοράς που είχε καταγραφεί στις εκλογές με το δεύτερο κόμμα. Επομένως αυτό είναι κάτι πρωτοφανές στα δημοσκοπικά χρονικά, είναι ένα στοιχείο ποιοτικό που πρέπει να το κρατήσουμε, λέει κάτι για τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολίτες. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι στις μεγάλες κατευθύνσεις που επιλέγει ο πολίτης, η κυβέρνηση φαίνεται να ανταποκρίνεται καλύτερα, είτε είναι στα ζητήματα της πανδημίας, είτε είναι στα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής και στρέφεται προς την κυβέρνηση μόνο για το πώς θα μπορέσουμε να ξεπεράσουν στην οικονομία την πανδημία” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

“Πάντα η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κύριος Τσίπρας προσωπικά προσπαθεί να κατασκευάζει εχθρούς γιατί κάτι του φταίει που δεν τον ακούει η κοινωνία. Η δική μου εκτίμηση, είναι ότι δεν τον ακούει η κοινωνία γιατί δεν έχει τίποτα χρήσιμο να της πει. Όταν μιλάει για χούντα σε αυτή την περίοδο που ζούμε, μπορεί να τον πάρει κανείς στα σοβαρά; Όταν για τα θέματα των εμβολίων έχει κάνει τόσες κωλοτούμπες, είναι δυνατόν να τον πάρει κανείς στα σοβαρά; Το βασικό θέμα είναι η έλλειψη πολιτικής κατεύθυνσης, και γι’ αυτό οξύνει τα πνεύματα σε θέματα που θα έπρεπε να υπάρχει συναίνεση, όπως για παράδειγμα η διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού, που είναι εγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο που διαμένουν” περιέγραψε.

“Παντού βρίσκει εχθρούς και παντού κοιτάζει μια μίζερη, μικρή Ελλάδα και όχι τις δυνατότητες που μπορεί να έχει, αναπτύσσοντας το καμμάτι των καλύτερων σχέσεων με τη διασπορά μαζί με τους Έλληνες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης, τότε περιχαρακόνονται σε μικρότερα ποσοστά και ψάχνει παντού να οξύνει τα πνεύματα χωρίς πρόταση” πρόσθεσε.

Aκούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ