Πέτσας: Πότε θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15-16 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν πιθανότατα οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Όσο λιγότερες εντάσεις έχουμε τόσο το καλύτερο για τον Ελληνισμό» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως θα είναι ευχής έργον αν αρχίσουν οι διερευνητικές και πως όσον αφορά τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας η Τουρκία δείχνει μια σταθερή αποκλιμάκωση.

Για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην Κύπρο, ο κ. Πέτσας είπε πως αυτό που έκανε στην Αμμόχωστο ο Ερντογάν, είναι αυτό ακριβώς που του είπε η ΕΕ να μην κάνει με το σημείο 18 των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. «Άρα εδώ θα βρει απέναντί του, όχι την Κύπρο, όχι την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι είναι σαν να κοροϊδεύει η Τουρκία όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

“Έχει σημασία για τη μνήμη σε αυτόν τον τόπο. Υπάρχουν ηγέτες κατά καιρούς στην Πατρίδα μας που κοιτούν κατάματα φασιστικά μορφώματα, παίρνουν τις σωστές αποφάσεις και τα βάζουν εκεί που πρέπει, γιατί δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα. Τέτοιοι ηγέτες ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά Μεταπολίτευση, ο Αντώνης Σαμαράς που με δικές του πρωτοβουλίες, με τη δική του Κυβέρνηση, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κινήθηκαν οι διαδικασίες για να πάει στη Δικαιοσύνη το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Τώρα βλέπουμε πάλι επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάζεται αυτό το ναζιστικό μόρφωμα. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να μην βάζουν αστερίσκους και υποσημειώσεις και να έχουν μια σαφέστατη καταδίκη τέτοιων μορφωμάτων. Από εκεί και πέρα, αυτό που έγραψε η ιστορία είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένοχη. Καταδικάστηκαν τα ηγετικά της στελέχη ως οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση και αυτό είναι που κρατάμε. Οι ποινές είναι ένα ζήτημα για το οποίο έχει ευθύνη η προηγούμενη Κυβέρνηση. Και αυτό διότι προχώρησε σε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έφεραν μείωση στις ποινές και κατήργησαν τον περιορισμό στα πολιτικά δικαιώματα που υπήρχε. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει” είπε ο κ. Πέτσας.

“Η προσπάθεια συμψηφισμού που επιχείρησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν πιάνει τόπο για τον απλούστατο λόγο ότι οι Έλληνες έχουν και μνήμη και κρίση. Θυμούνται ποιοι ήταν στις ίδιες πλατείες εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του κόσμου για την οικονομική κρίση. Ποιοι έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή. Ποιοι θεωρούσαν ευπρόσδεκτες τις ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και θυμίζω τη δήλωση του τότε Προέδρου της Βουλής κ. Βρούτση. Ποιοι πήγαιναν μαζί σε επικοινωνιακά σόου στο Καστελόριζο. Όλα αυτά τα θυμούνται οι Έλληνες. Και επίσης θυμούνται τις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα το 2019 προκειμένου να πέσει στα μαλακά ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής. Άρα δεν έχει κανένα περιθώριο αυτή η προσπάθεια συμψηφισμού που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία έχει γράψει ποιοι ήταν απέναντι, ποιοι παρέπεμψαν στη Δικαιοσύνη τη Χρυσή Αυγή και ποιοι την καταδίκασαν” πρόσθεσε.

Για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό

“Εκλογές θα γίνουν το 2023. Δεν υπάρχει σκέψη για εκλογές. Σε ό,τι αφορά τους συσχετισμούς που γίνονται θυμάστε πριν από μερικές εβδομάδες τις ανακοινώσεις του κ. Κικίλια και τη δημόσια τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για το εμβόλιο. Πάμε για κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο για τις πρώτες παρτίδες εμβολίων από την πρώτη εταιρεία, με την οποία έχει συμβόλαιο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σιγά-σιγά θα έρχονται και τα άλλα, των άλλων τριών εταιρειών, που φαίνονται να πηγαίνουν με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό. Θα υπάρχει ένα εμβόλιο και σιγά-σιγά οι ευάλωτοι θα μπορέσουν να έχουν αυτή την ασπίδα που χρειάζονται απέναντι στον κορονοϊό και οι ζωές μας θα ξαναγυρίσουν εκεί που ήταν πριν τον Φεβρουάριο. Δεν συνδέονται με εκλογές. Συνδέονται με την επιστροφή σε αυτή τη νέα κανονικότητα, την οποία όλοι επιθυμούμε.

Δεν υπάρχουν «κουρασμένα παλικάρια» στην Κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει, κάθε φορά, ποιο είναι το καλύτερο κυβερνητικό σχήμα και κάνει τις παρεμβάσεις όποτε εκείνος κρίνει.

Ο Πρωθυπουργός, όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, μελετά πάντα τις κινήσεις του, πηγαίνει πάντα προετοιμασμένος, ακούει πάντα τις συμβουλές συνεργατών και ειδικών και παίρνει τις αποφάσεις, τις οποίες ο ίδιος κρίνει ως πιο εύλογες και κάθε πεδίο πολιτικής που τον απασχολεί” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ