Πέτσας: Καμία διάσταση απόψεων με τον Τσιόδρα – Τι είπε για το ενδεχόμενο να επανέλθει η ενημέρωση

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα ρωτήθηκε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. “Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του Σωτήρη Τσιόδρα. Παραμένει ο επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες συσκέψεις με τον Πρωθυπουργό, με τακτικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν από την καθιέρωση της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα. Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Όσον αφορά στο θέμα της πληρότητας των πλοίων, υπήρξε απόφαση της επιτροπής των ειδικών . Δεν είμαστε σε διάσταση με τους ειδικούς για να αυξηθεί η πληρότητα, αλλά αυτό που προέχει είναι να είμαστε σίγουροι ότι θα εφαρμόζονται τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει για να μην υπάρχει διασπορά του ιού στα πλοία. Και ένα από αυτά τα μέτρα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στον εξωτερικό χώρο. Γιατί παρατηρούνταν το φαινόμενο να βγαίνουν οι επιβάτες των πλοίων στον εξωτερικό χώρο και να μην φορούν μάσκα, να συνωστίζονται στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων και μέσα να παραμένουν ελάχιστοι επιβάτες” σημείωσε.

“Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση και εξακολουθεί να είναι εστία ανησυχίας τα πλοία, τότε είμαστε έτοιμοι να ξαναδούμε το θέμα της πληρότητας. Αλλά για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση είμαστε σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται να επανέλθει η ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, είπε: “Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται να επανέλθει η ενημέρωση από Τσιόδρα-Χαρδαλιά. Αυτό το οποίοι εξετάζουμε είναι σε καθημερινή βάση το τι επίπτωση έχουν τα αυξημένα κρούσματα στο εθνικό σύστημα υγείας. Αν δούμε πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας –κυρίως σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στις ΜΕΘ και τις διασωληνώσεις – τότε θα χτυπήσουμε ακόμη μεγαλύτερη καμπάνα κινδύνου”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.