Πέτσας για μετακινήσεις από νομό σε νομό: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για test και green pass

Δεν απέκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις των πολιτών προς τη νησιωτική χώρα (αρνητικό μοριακό ή rapid test και ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό) να εφαρμοστούν και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το εάν θα επιδεικνύει κανείς το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test προκειμένου να μετακινηθεί από νομό σε νομό, ο κ. Πέτσας είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι ενώ είχαμε φτάσει σε έναν υψηλό αριθμό εμβολιασμών (115 -120.000 εμβόλια την ημέρα) εδώ και αρκετές ημέρες είμαστε κάτω από 90.000. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25-30.000 εμβόλια επιπλέον την ημέρα. Εάν βλέπουμε ότι συνεχίζει να πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών “θα πρέπει πράγματι να εξετάσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να είναι πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό. Άρα ποτέ δεν αποκλείω τίποτε, γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “εάν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει κάθε ευκαιρία να κάνει το εμβόλιο μέσα στον Ιούλιο και να τελειώνει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ