Πετρόπουλος στον Realfm 97,8: Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε τις συντάξεις

«Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτόν τον σκοπό, να προστατεύσουμε τις συντάξεις» είπε μεταξύ άλλων ο Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Έχει σταθμιστεί το ύψος του κόστους για την καταβολή των συντάξεων, έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς και στα τεχνικά κλιμάκια αλλά και σε υψηλότερο επίπεδο. Επομένως, επιβεβαιώνεται και τώρα το κόστος αυτό. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει κάποιος λόγος για την αλλαγή της θέσης που έχουμε συμφωνήσει και οι δύο πλευρές.»

Στο ερώτημα για το τι θα δώσει η κυβέρνηση για να κλειδώσει η αξιολόγηση ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε ότι «το Ταμείο είναι που θέτει τα ζητήματα αυτά, η ΕΕ στο σύνολο της δεν έχει την ίδια στάση. Δεν νομίζω ότι θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν τον κ. Τραμπ, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή για την ΕΕ. Δεν μπορεί η ΕΕ να στηρίζεται σε τέτοιου είδους αντιλήψεις, δεν είναι Ένωση τότε. Επομένως, ο κ. Σόιμπλε έχει μία άποψη, δεν είναι μόνο ο κ. Σόιμπλε που έχει αυτήν την άποψη και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που έχουν τέτοια άποψη και αλλού, η διαμάχη η ιδεολογική είναι προφανής, η σύγκρουση η πολιτική εμφανέστατη έτσι είναι η πολιτική. Η δική μας η κυβέρνηση έχει αυτήν την επιλογή την πολιτική, να στηρίξει τις συντάξεις και αυτήν την πολιτική, άλλοι πριονίζουν αυτή τη δυνατότητα. Θα παλέψουμε για αυτό, δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη δική μας την πλευρά. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτόν τον σκοπό, να προστατεύσουμε τις συντάξεις. Αποδεικνύουμε ότι είναι σε επίπεδο τέτοιο που μπορούμε να τις προστατέψουμε».

Αναφερόμενος στα μπλοκάκια ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «κακώς έκλεισαν τα μπλοκάκια τους. Συνολικά στηρίζουμε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που εάν καταρρεύσει κανείς δεν επιβιώνει… Είναι γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να επιβαρύνονται σε σχέση με άλλους. Είναι γεγονός όμως ότι αυτοί που είχαν εξαιρεθεί  εντελώς και καλούνται για πρώτη φορά να καταβάλουν, έχουν ένα θέμα και υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ως προς το ότι καλούνται να καταβάλουν μία εισφορά που δεν κατέβαλαν στο παρελθόν» και πρόσθεσε:

«Εμείς παίρνουμε υπόψη μας και τις επισημάνσεις και τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου και έχουμε πάντα την ευθύνη να βρίσκουμε λύσεις εάν υπάρχουν προβλήματα. Σε ακραίες περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν προβλήματα οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε και θα το κάνουμε… Εάν πραγματικά υπάρχει υπέρμετρη επιβάρυνση να είστε βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεχόμενη την εισφορά που μπορούν να καταβάλουν στο ύψος εκείνο που πραγματικά κατέβαλαν και στο παρελθόν, θα μπορεί να τους θεωρεί ενήμερους μέχρι να επιλυθούν τα σχετικά θέματα. Κάθε νομοθετική Αρχή και κυρίως η κυβέρνηση οφείλει σε τομές που εισάγει στην κοινωνία και την οικονομία να βλέπει όλα τα ενδεχόμενα, αλλιώς θα ήμασταν μία κυβέρνηση με αυταρχική αντίληψη. Το πρόβλημα με τα μπλοκάκια προέρχεται από την κακή κατάσταση στην αγορά εργασίας. Δεν θα αντιμετωπίσουμε τον κόσμο με διωκτική αντίληψη επειδή έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή, θα είναι μία προσαρμογή βαθμιαία για την αντιμετώπιση ενός θέματος με έναν τρόπο που θα έχει σταθερό χαρακτήρα για τη συνέχεια».

Σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε «για την ΕΕ είναι μονόδρομος το κλείσιμο της αξιολόγησης εάν θέλει να αποφύγει και άλλους τριγμούς, κλυδωνισμούς στο δικό της στερέωμα, το οποίο είναι εύθραυστο. Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυνατότητες να κλείσει η αξιολόγηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρατείνεται η οποιαδήποτε αβεβαιότητα γιατί ζημιώνει και την ΕΕ και την προσπάθεια που κάνει η χώρα».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών δήλωσε ότι «αδίκως βρίσκονται στους δρόμους, διότι δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να βγαίνουν στους δρόμους εκείνοι που ωφελούνται από μία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο Μουζάλας είναι ανάξιος να παραμένει Υπουργός

Βενιζέλος: Ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ

Παππάς στον Realfm 97,8: Μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ