Πετράκος: Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να βαδίσει και μόνη της

Στο πρόβλημα της ρευστότητας και στη συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Θανάσης Πετράκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της ρευστότητας δήλωσε ότι “σήμερα μπορεί να ανοίξει από την Γενική Γραμματεία η πλατφόρμα και να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και πρώτα από όλα των ΑΕ άρα το Δημόσιο έχει λαμβάνειν άμεσα. Επομένως υπάρχει η δυνατότητα το Δημόσιο και η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε εν εξελίξει εκβιασμό”.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να κλείσει η κυβέρνηση την συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι το θέμα δεν είναι να κλείσει μια οποιαδήποτε συμφωνία. “Η συμφωνία θα πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής, για τον ελληνικό λαό πρώτα από όλα και να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και με τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει. Αν είναι να παραβιάσουμε τις κόκκινες γραμμές μας θα τις είχαμε παραβιάσει από την πρώτη στιγμή και δεν χρειαζόταν να γίνει όλη αυτή η φασαρία. Δεν ισχύει από τη μια μεριά τίποτα εφόσον δεν κλείσει η συμφωνία και ισχύουν όσα μπορούν να συμβάλουν να κλείσει η συμφωνία. Άρα αυτή τη στιγμή εφόσον δεν υπάρξει μια μετακίνηση από τους δανειστές από τις απόψεις τους προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία . Άρα το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά των εταίρων, εμείς ότι ήταν να κάνουμε το έχουμε κάνει, δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, δεν γίνεται να κάνουμε περισσότερα. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε περισσότερα, δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να κάνουμε πίσω” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον αν συμφωνεί με την άποψη ότι η χώρα μπορεί να πορευτεί μόνη της ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: “Ο ελληνικός λαός έδωσε μια εντολή στην κυβέρνηση η οποία λέει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να στρίψει το τιμόνι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, να μην ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, να μην ακολουθήσει υφεσιακές πολιτικές, να μην ακολουθήσει πολιτικές οι οποίες δεν συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Ελλάδα δεν γίνεται να μετατραπεί σε μια υπόδουλη χώρα έχει τις δυνατότητες φυσικά να βαδίσει και μόνη της. Επιδιώκουμε αμοιβαία επωφελή συμφωνία αλλά μέχρι εκεί, δεν έχουμε καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να παραβιάσουμε τη λαϊκή εντολή και δεν θα το κάνουμε”.

“Τους συμφέρει να κάνουνε πίσω. Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται, ο άβρεχτος όμως τη βροχή την φοβάται” σημείωσε όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι οι εταίροι θα κάνουν πίσω.

“Συμφέρον για την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας είναι να κλείσει η συμφωνία πολύ μεγαλύτερο και πολύ μεγαλύτερο συμφέρον έχουν οι εταίροι από εμάς. Εμείς είμαστε βρεγμένοι και μάλιστα καταβρεγμένοι. Πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών έχουν καταστρέψει την οικονομία και την κοινωνία αυτοί όμως δεν θέλουν και δεν επιδιώκουν εκτός βέβαια από μερικούς που είναι μανιακοί νεοφιλελεύθεροι και ιδεοληπτικοί αλλά οι σοβαροί άνθρωποι είτε πολιτικοί είτε οικονομικοί παράγοντες δεν νομίζω ότι θέλουν υποτροπιασμό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης επτά χρόνια μετά την εκδήλωσή της. Αν υποτροπιάσει μια παγκόσμια κρίση σε επτά χρόνια τότε ουδείς ξέρει τι θα συμβεί και ουδείς το διακινδυνεύει. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο της ελληνικής κυβέρνησης και για αυτό αισιοδοξούμε ότι στο τέλος παρά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις θα κάνουν πίσω, θα αποδεχτούν μια επωφελή συμφωνία. Εμείς πάντως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραβιάσουμε αυτά που έχουμε πει” δήλωσε τέλος.

Διαβάστε επίσης

Επίθεση Άδωνι σε Τσίπρα, Βαρουφάκη και Μάρδα – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Δεν θα υπογράψω συμφωνία αν δεν βγαίνει μαθηματικά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ