Περισσότερες από 10.000 αποφυλακίσεις με τον νόμο Παρασκευόπουλου – Κοντονής: Δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας

του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι κρατούμενοι που αποφυλακίσθηκαν κάνοντας χρήση των ευνοϊκών όρων του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου από το 2015 έως σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ,, Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Το τελευταίο εξάμηνο του 2015 αποφυλακίσθηκαν με τις εν λόγω ρυθμίσεις 1.703 κρατούμενοι, ενώ ο αριθμός αυξήθηκε τα επόμενα δυο χρόνια. Ειδικότερα το 2016 οι αποφυλακίσεις έφτασαν τις 4.027 ενώ το 2017 στις 4.017.

Μάλιστα παρουσιάζονται συγκριτικά στοιχεία για την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας επι Α. Σαμαρά όπου με τις ευεργετικές διατάξεις αντίστοιχων νόμων είχαν αποφυλακιστεί 5.021 άτομα,

Ο Σταύρος Κοντονής απαντώντας στη κριτική που δέχεται από την ΝΔ υποστηρίζει ότι «η ρητορεία του νόμου και της τάξης δεν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια» και κάνει λόγο για επιχείρηση δημιουργίας κλίματος πανικού στους πολίτες.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.