“Πέρασε” η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ΕΑΣ

Με ευρύτατη πλειοψηφία κυρώθηκε από τη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε."»... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

“Πέρασε” η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ΕΑΣ

 

Με ευρύτατη πλειοψηφία κυρώθηκε από τη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «ναι» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, συμφώνησαν επίσης η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποδεχθεί οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της συνέχισης λειτουργίας της εταιρείας. Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο, δεν ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, αν και ξεκαθάρισαν ότι η αμυντική βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει την παραγωγική της λειτουργία και να αναπτυχθεί.

 

Τις δραματικές διαπραγματεύσεις για την ΕΑΣ ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα αποτυπώνει η ομιλία της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, η οποία είπε ότι «σε αυτή την πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε μήνυμα ότι η αμυντική βιομηχανία είναι ένα ζήτημα που ενώνει και δεν διχάζει». Δείτε εδώ και εδώ

 

 

 

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.