Πελώνη: Ανεπιτυχής η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμφανίσει την Επιτροπή ως πολιτικά χειραγωγούμενη

Ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, δέχτηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κληθείσα να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι “έχουμε πει πάρα πολλές φορές και έχει πει και ο Πρωθυπουργός ότι η Επιτροπή αξιολογεί όλα τα επίκαιρα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει την τελική απόφαση, ακούγοντας τους ειδικούς. Αυτό έχει αποδειχθεί”. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, “η προσπάθεια της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την Επιτροπή ως πολιτικά χειραγωγούμενη είναι ανεπιτυχής, προσβάλλει τους επιστήμονες και την πραγματικότητα. Αναφέρομαι ενδεικτικά σε αποφάσεις που ελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή, όπου η κυβέρνηση είχε θέσει το ερώτημα για επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων και η εισήγηση της Επιτροπής ήταν αρνητική”.

Ερωτηθείσα σε άλλο σημείο, εάν η κυβέρνηση εξετάζει να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι “όπως έχω ξαναπεί, η δημοσιοποίηση των πρακτικών των συζητήσεων εντός της Επιτροπής, θα πολιτικοποιούσε μια συζήτηση που είναι αμιγώς επιστημονική. Και δεν θα βοηθούσε τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους και να εκφράσουν, εντός της Επιτροπής, την ανεξάρτητη επιστημονική τους άποψη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ