Πεδίο μάχης η ΔΗΜΑΡ-Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν

Πεδίο μάχης η ΔΗΜΑΡ-Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν

Ραγδαίες εξελίξεις από το πρωί στη ΔΗΜΑΡ, καθώς η Κατερίνα Μάρκου και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος αποχώρησαν από το κόμμα ενώ και ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν ανήκει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα, μετά από απόφαση του Φώτη Κουβέλη.

Νωρίς το πρωί η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου, κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ. Άμεση ήταν η απάντηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όλοι, συνεπώς και η βουλευτής κ. Μάρκου, έχουν δικαίωμα να επιλέγουν δρόμο και ψηφοφόρους».

Στη συνέχεια γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Φώτη Κουβέλη για την απομάκρυνση του Γρηγόρη Ψαριανού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «συστηματική διαφοροποίηση του βουλευτή» ενώ αφορμή για την απομάκρυνση αποτέλεσε η άρνηση του κ. Ψαριανού να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη «μικρή» ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Ψαριανός, σχολιάζοντας τη διαγραφή του ανέφερε ότι δεν το γνώριζε και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Κι εγώ, τώρα που το έμαθα, δεν έχω κάτι να σχολιάσω ή να κάνω δήλωση. Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρα».

Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη για τον Γρηγόρη Ψαριανό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Παπαδόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Και ο Σπύρος Λυκούδης εξέφρασε την διαφωνία του για την απομάκρυνση του Γρηγόρη Ψαριανού. Σε δήλωσή του επέκρινε την ηγεσία του κόμματος για έλλειψη νηφαλιότητας και σημείωσε ότι «η απόφαση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ αποτελεί ιδιαιτέρως δυσάρεστη εξέλιξη στα ζητήματα της ΔΗΜΑΡ και βαραίνει καταφανώς το εσωκομματικό κλίμα».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου εκτίμησε ότι δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις και ανέφερε ότι η κ. Μάρκου  «διαφωνεί με τον πυρήνα, κυρίως, των απόψεων της ΔΗΜΑΡ και της ανανεωτικής Αριστεράς, όπως διατυπώνονται διαχρονικά, μεταπολιτευτικά έως σήμερα».

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά:

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου

Μάρκου: Γι’ αυτό έφυγα από τη ΔΗΜΑΡ

Η ΔΗΜΑΡ απαντά στην Κ. Μάρκου

ΒΙΝΤΕΟ-Εκτός ΔΗΜΑΡ ο Ψαριανός

Αποχώρησε από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

Ψαριανός: Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ

Λυκούδης κατά Κουβέλη για τη διαγραφή Ψαριανού

Τσούκαλης: Η κ.Μάρκου δεν έχει σχέση με τις εξελίξεις…

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ