Παύλος Πολάκης: Δεν σας λέμε ότι πήρατε ένα πιστόλι να σκοτώσετε κόσμο, αλλά έχετε ιδεολογική εμμονή

Με μια κρητική μαντινάδα επέλεξε να ξεκινήσει ο Παύλος Πολάκης την ομιλία του στη Βουλή, με την οποία άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας και τη μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα.

«Ίντα χεις πάλι μερακλή, ποιο το παράπονό σου; Κι ένα πικρό χαμόγελο βλέπω στο πρόσωπό σου; Γιατί ξεκινάω με αυτήν τη μαντινάδα; Από το 1990 μέχρι το 2012, αυτά τα 22 χρόνια, περίπου τα 10 τα έχω βγάλει μες τα νοσοκομεία εφημερεύοντας, τα 7 σε ΜΕΘ. (…) Από τα χέρια μου έχουν περάσει τα χρόνια που ήμουν υπεύθυνος στη ΜΕΘ πάνω από 1.700 ασθενείς. Έχασα τους 300. Τους θυμάμαι έναν-έναν και ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις για να τον κρατήσεις στη ζωή» ανέφερε αρχικά ο Παύλος Πολάκης.

Και συνέχισε: «Έχεις τον Πρωθυπουργό της χώρας να λέει εντός κι εκτός ΜΕΘ έχετε μελέτη; Και τον είπα άσχετο. Το πρόβλημα δεν είμαι εγώ. Είναι οι άλλοι 36 γιατροί όλων των πτερύγων της Βουλής γιατί δεν το είπαν και αυτοί. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, έρχεται η μελέτη των εκλεκτών. Του κ. Τσιόδρα, του “πες κι εσύ Σωτήρη” και του κ. Λύτρα. Και τι λέει αυτή μελέτη, που βγάζει τελικά τον Πρωθυπουργό, όχι άσχετο, αλλά συνειδητά ψεύτη. Γιατί την ήξερε τη μελέτη αυτή».

«Το πιο μεγάλο συμπέρασμα της μελέτης δεν είναι αυτό που έχει κυκλοφορήσει, είναι αυτό που θα σας πω. Λέει η μελέτη ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι 6 Μαΐου 2021, διασωληνώθηκαν 6.280 ασθενείς. Από αυτούς πέθαναν οι 3.988. (…) Το πιο τρομακτικό όμως είναι ότι αυτή τη μελέτη και με τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα και τα ζητάμε και δεν τα δίνουν, είναι ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι 6 Μαΐου 2021 με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στη χώρα μας πέθαναν 10.576 ασθενείς από COVID, αν αφαιρέσουμε τους 3.988 που πέθαναν στις ΜΕΘ, μένουν 6.588 ασθενείς. Πού πέθαναν κύριοι συνάδελφοι αυτοί; Θα σας πω εγώ. 1.800 στα σπίτια τους, 800 φτάνοντας στα ΤΕΠ, και οι υπόλοιποι σε κάποια κλινική COVID, σε κάποιο ράντζο μόνοι τους, χωρίς συγγενείς, με γιατρούς που έμπαιναν πρωί και βράδυ, άντε με λίγο οξυγόνο. Με αναγωγή στο σήμερα σημαίνει ότι στους 20.000 νεκρούς οι 12.000 πέθαναν με τον τρόπο που λέω» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Πολάκης Βουλή

Παύλος Πολάκης: «Δεν σας λέμε ότι σύρατε κανένα πιστόλι να δολοφονήσετε κόσμο»

«Τολμάτε να μιλάτε σε εμάς. Τολμάτε να μας κουνάτε το δάχτυλο; Και πιάνεστε από εκφράσεις και λέξεις; Εμείς σας κάνουμε βαθιά πολιτική κριτική. Δεν σας λέμε ότι σύρατε κανένα πιστόλι να δολοφονήσετε κόσμο, αλλά με την ιδεοληπτική σας εμμονή εναντίον του δημόσιου συστήματος υγείας, με την επιλογή να μην το ενισχύσετε, να μην προσλάβετε προσωπικό, να μην χρησιμοποιήσετε τις νέες θεραπείες. Σας είχα πει από πέρσι μην ποντάρετε μόνο στο όπλο του εμβολίου, είναι ένα αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να τις αντιμετωπίσει, φέρτε τις θεραπείες και με είπατε ψεκασμένο, με είπατε αντιεμβολιαστή. Όσοι το πήραν το φάρμακο που φέρατε (σ.σ. μονοκλωνικά) κανείς δεν πήγε χειρότερα και σας κάνω δραματική έκκληση να το κάνετε τώρα, γιατί είναι ένα από τους κύριους τρόπους να μην μετράμε 80 και 100 νεκρούς τη μέρα τον επόμενο ενάμιση μήνα» τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ