Παυλόπουλος: Η πρόταση θα ολοκληρωθεί εντός δεκαπενθημέρου

Παυλόπουλος: Η πρόταση θα ολοκληρωθεί εντός δεκαπενθημέρου

 

Στη διαδικασία που θα ακολουθήσει ως πρόεδρος της επιτροπής για τη συνταγματική αναθεώρηση, αναφέρθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενόψει της αυριανής πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παυλόπουλος εκτίμησε, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η πρόταση εκ μέρους της ΝΔ των αναθεωρητέων διατάξεων θα έχει ολοκληρωθεί εντός δεκαπενθημέρου. «Θα υπογράφεται», σημείωσε, «όχι μόνον από 50 βουλευτές που προβλέπεται, αλλά από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Η πρόταση της ΝΔ για σύσταση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος θα κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου η Ολομέλεια να αποφασίσει σχετικώς.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εκτίμησε ότι ο χρόνος που θα απαιτηθεί από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή για να ολοκληρώσει το έργο της και να υποβάλει τις προτάσεις της στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση δεν μπορεί να είναι μικρότερος των έξι με επτά μηνών.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που έχει συσταθεί η κοινοβουλευτική Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και διαλυθεί για οποιοδήποτε λόγο η παρούσα Βουλή, η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη Βουλή δεν θα είναι αναθεωρητική και η αναθεώρηση του Συντάγματος θα μπορεί να γίνει από τη μεθεπόμενη Βουλή.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Παυλόπουλος πρόεδρος της επιτροπής για τη συνταγματική αναθεώρηση

Συνταγματική αναθεώρηση ανακοινώνει ο Α. Σαμαράς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ