Πατούλης για κορονοϊό: Να κλείσουν προσωρινά σχολεία και πανεπιστήμια – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη βαρύτητα στα ζητήματα της πρόληψης πρέπει να δοθεί από όλους σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στο MEGA, “το προλαμβάνειν είναι πάντα καλύτερο του θεραπεύειν” και πρότεινε το προσωρινό κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων προκειμένου να καθυστερήσει η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Υπάρχουν ήδη επιστημονικές απόψεις που λένε πως το κλείσιμο σχολείων δεν θα αναστείλει μεν τη διάδοση του ιού αλλά θα καθυστερήσει την εξέλιξή του και θα δώσει τον χρόνο που χρειάζεται και το ΕΣΥ. Καλύτερα να είμαστε υπερβολικοί στην πρόληψη παρά να τρέχουμε στην καταστολή».«Ο ΕΟΔΥ μαζί με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να αναστείλουν τη λειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων» τόνισε, συμπληρώνοντας πως έχει έρθει σε επαφή και με τον υπουργό.

«Προφανώς το υπουργείο θα αποφασίσει, στις 11 θα συνεδριάσει η επιτροπή ειδικών λοιμωξιολόγων για να δουν τις περαιτέρω προληπτικές προτάσεις . Η άποψή μας είναι πως πρέπει να δουν και αυτό, τις επόμενες 10 μέρες να κοιτάξουν αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και πανεπιστημίων, για να ελέγξουμε προληπτικά τη μετάδοση αλλά και να καθυστερήσουμε την εξέλιξη του ιού» είπε ο κ. Πατούλης.

Η πρόταση του ΙΣΑ

Πρόταση για κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων διατύπωσε την Πέμπτη και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων κορoνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας και συνιστά ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση. Ο ΙΣΑ τονίζει την ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού στο γενικό πληθυσμό.

Προτείνει τα εξής:

  • Να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές σε χώρους και δραστηριότητες στους οποίους επικρατεί συγχρωτισμός και ευνοείται η μετάδοση του ιού.

  • Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στις Περιφερειακές Ενότητες, στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα όπως συνιστά ομάδα επιστημόνων.

  • Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να αντεπεξέλθει σε περίπτωση επιδημίας. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ.

  • Να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες για το υγειονομικό προσωπικό που είναι εκτεθειμένο και αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου για νόσηση από τον ιό.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.