Πατέλης στον Realfm 97,8: Θέλει προσοχή για να μην δημιουργηθεί δομικός ή ενδημικός πληθωρισμός

Ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

“Η νίκη του Μακρόν ήταν ιστορική, κερδίσει όχι μόνο τις προεδρικές αλλά από ότι φαίνεται κερδίζει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου” σχολίασε αρχικά.

“Η κυβέρνησή μας πορεύεται σύμφωνα με το σχέδιό της, ο Πρωθυπουργός είπε ότι αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκό σχέδιο, η χώρα μας θα εκπονήσει πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε” περιέγραψε.

“Οι αποφάσεις είναι του Πρωθυπουργού. Την 1η Μαΐου έχουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι μια τεράστια αύξηση και ορισμένες επιχειρήσεις θα κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι αυξάνεται το εργατικό κόστος και ίσως αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές. Εδώ θέλει προσοχή, δεν πρέπει να δημιουργήσουμε τον δομικό ή ενδημικό πληθωρισμό” υπογράμμισε.

“Η πληθωριστική πίεση που ζούμε παγκοσμίως θέλει προσοχή στη διαχείριση, μπορεί κάποιος να πει “Τσοβόλα δώσ’ τα όλα τώρα”, αλλά υπάρχει και το αύριο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και για το αύριο και να προσέξουμε να μην γίνει δομικός ο πληθωρισμός” είπε ο κ. Πατέλης.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ