ΠΑΣΟΚ:”Κλειδώνει” η προγραμματική συμφωνία

ΠΑΣΟΚ:”Κλειδώνει” η προγραμματική συμφωνία

 

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το Προγραμματικό Πλαίσιο της Κυβερνητικής συνεργασίας, αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι έχει προηγηθεί πολιτική συνεννόηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη  Σαμαρά και τα επί μέρους σημεία θα συμφωνηθούν από αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων.

Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι η χθεσινή σαφής και κατηγορηματική δήλωση του  Ευάγγελου Βενιζέλου ότι “όταν λέμε όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα, όχι ανακύκλωση της ύφεσης και της ανεργίας το εννοούμε απολύτως”, απαντά απόλυτα στα διάφορα σενάρια που καθημερινά αναπτύσσονται.

“Νέα μέτρα δεν αντέχει η κοινωνία, δεν αντέχει το πολιτικό σύστημα, δεν το αντέχει κανείς”, επισημαίνουν.

 

Αναφερόμενοι στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ικανοποιημένοι γίατί η τελική πρόταση της Κυβέρνησης υιοθέτησε σειρά προτάσεων που είχε ήδη καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, κατά τις διαβουλεύσεις με το ΥΠΟΙΚ.

Σχετικά με τον  Ε. Φ. Κ. στο Πετρέλαιο Θέρμανσης, στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι  η Κυβέρνηση πρέπει έξω από επικοινωνιακές λογικές να διαπραγματευθεί την μείωσή του, ανακουφίζοντας τους πολίτες εν όψει του χειμώνα.

Σε ότι αφορά το εισιτήριο 25 ευρώ στα Νοσοκομεία, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου αυτού, λέγοντας ότι το επιχείρημα του Υπουργείου ότι «το μέτρο περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο», έρχεται σε ευθεία αντίθεση με ανάλογες πράξεις που η ίδια η Κυβέρνηση πρόσφατα έκανε (π.χ. αποφάσεις ΥΠΟΙΚ για μη εφαρμογή του τέλους 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων και πρόταση μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, εκτιμώντας ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι μεγαλύτερα του οφέλους).

“Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται και όταν ελπίζουμε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που στηρίζουμε στην Υγεία οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων, μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε κάποιο μέτρο που δημιουργεί πρόβλημα στους πολίτες. Αυτό κατά τη γνώμη μας οφείλει να κάνει ο αρμόδιος Υπουργός” επισημαίνουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ .

 

Ακόμη, λένε, ότι το ΠΑΣΟΚ επανέφερε την πρότασή του για βελτίωση της ισχύουσας ρύθμισης οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, με δεδομένη και την πολύ χαμηλή συμμετοχή των επιχειρήσεων σ’ αυτή.

“Είναι πολύ σημαντικό για τα έσοδα του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ μια αποτυχημένη απόφαση να επανεξετασθεί και να βελτιωθεί, ιδιαίτερα όταν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα”, επισημαίνουν. 

 

Επίσης, στο ΠΑΣΟΚ ζητούν να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί για αλλαγές στον Καλλικράτη και να γίνει συνολικός διάλογος για την Αυτοδιοίκηση και το μέλλον της. “Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο σε κάθε φωτογραφική ή ρουσφετολογικού χαρακτήρα αλλαγή στα όρια των Δήμων που καθόρισε ο «Καλλικράτης»” επισημαίνουν.

 

Τέλος, σε ότι αφορά την συζήτηση που γίνεται για την κεντροαριστερά , στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι “είναι σαφές ότι η ευρύτερη συνεργασία δυνάμεων, κινήσεων προσώπων που ανήκουν στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, δεν  αντιστρατεύεται φυσικά τα υπάρχοντα κόμματα και την λειτουργία τους, αλλά πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις και την αποτελεσματικότητα του χώρου εν όψει των Ευρωεκλογών και των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση”

 

Όπως σημειώνουν, “όλοι μαζί μπορούμε να προετοιμάσουμε την πλατφόρμα για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, μέσα από τα «χρώματα» του ΕΣΚ αλλά και να συμβάλουμε για την δημιουργία ευρύτερων συνδυασμών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μαζί φυσικά με τις τοπικές κοινωνίες”.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ