ΠΑΣΟΚ:Καμία συντηρητική λογική δεν θα σταθεί εμπόδιο

ΠΑΣΟΚ:Καμία συντηρητική λογική δεν θα σταθεί εμπόδιο

 

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ ήταν τα δύο βασικά θέματα που συζητήθηκαν  στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικό Οργάνου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ,  υπό την προεδρία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη.

 

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα την προώθηση και ψήφιση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου κατά της βίας και του ρατσισμού, θέμα που, όπως επισημαίνουν στην Ιπποκράτους, πρώτοι έφεραν στο πολιτικό προσκήνιο.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι έχει καταθέσει από το Μάρτιο τη δική του πρόταση νόμου με τίτλο ‘Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας” προσθέτοντας διατάξεις στο νομοσχέδιο Καστανίδη – Παπαϊωάννου που δεν ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου με ευθύνη των συνεργαζόμενων κομμάτων.

“Σήμερα στηρίζουμε την πρωτοβουλία Ρουπακιώτη, η οποία βασίζεται στα προηγούμενα σχέδια του ΠΑΣΟΚ, και πιέζουμε για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη ψήφιση του. Για εμάς το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να είναι πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων. Ενσωματώνει στο εθνικό μας δίκαιο την απόφαση πλαίσιο  2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008 και μας κατατάσσει στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών κρατών που έμπρακτα προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το περιεχόμενο του νόμου υπαγορεύεται από το αξιακό μας σύστημα και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στις αντιδράσεις συντηρητικών, αναχρονιστικών, ξενόφοβων και ρατσιστικών κύκλων.

Είναι μια παρέμβαση που στοχεύει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των επιλογών και της αξιοπρέπειας των πολιτών, σύμφωνα και με τα όσα ισχύουν σ’ όλη την Ευρώπη. Μια παρέμβαση που αντιμετωπίζει τα κηρύγματα βίας και διχασμού από όπου κι αν προέρχονται και  κατοχυρώνει την κοινωνική ειρήνη. Που διασφαλίζει την ελευθερία της πολιτικής έκφρασης και την διακίνηση των ιδεών”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

“Σε όσους πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο κρύβει κινδύνους για άλλες πολιτικές ομάδες ή για την ελευθερία του λόγου η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη” , υπογραμμίζουν και προσθέτουν: “Το νομοσχέδιο αφορά στην καταπολέμηση του ρατσιστικού μίσους και της ρατσιστικής νεοναζιστικής βίας και μόνο αυτά. Καμία συντηρητική λογική δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην άποψη αυτή. Και όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου έχουν σημαντική ευθύνη για την ψήφιση κι εφαρμογή του Νόμου”.

Για τον σκοπό αυτό εξουσιοδοτήθηκε και ο κ. Μανιάτης, να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με τους Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του συνταγματικού τόξου.

 

Αναφορικά με τον αγωγό ΤΑΡ, το ΠΑΣΟΚ τονίζ��ι ότι η υλοποίηση του Νοτίου Διαδρόμου που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας προς Ιταλία, αποτελεί ένα σημαντικό έργο, το οποίο “διαχρονικά στηρίξαμε με επισκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν κι επίσημες συνομιλίες μας με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

“Ο TAP με την ιδιαίτερη αναπτυξιακή συμβολή του, τις επενδύσεις που θα προκαλέσει, τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας που θα προκαλέσει, αποτελεί ένα έργο από το οποίο η χώρα θα έχει σημαντικά και πολλαπλά οφέλη”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ