ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη για το «πράσινος ΣΥΡΙΖΑ»: Με χιλιοπαιγμένα τσιτάτα ενός λαϊκιστικού τοξικού λόγου, δεν κρύβεται η ένδεια επιχειρημάτων

«O κ. Μαρινάκης και η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με χιλιοπαιγμένα τσιτάτα ενός λαϊκιστικού τοξικού λόγου, δεν κρύβεται η ένδεια επιχειρημάτων», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «πράσινου ΣΥΡΙΖΑ» με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Όπως επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν συμβάλει στην άρνηση, αλλά έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας  μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και επ’ αυτών των προτάσεων θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή. Ας προετοιμαστεί, συνεπώς, η Κυβέρνηση. Κατανοούμε, πάντως, τον εκνευρισμό τους.  Τους χαλάμε τα σχέδια, γιατί είχαν συνηθίσει σε έναν ανέξοδο αρνητισμό. Τους προέκυψε εναλλακτική ολοκληρωμένη πρόταση με βάση το σκανδιναβικό παράδειγμα, που συνιστά ένα επιτυχημένο και αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο».

Από το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν, αναφέροντας: «Όσο, δε, για τα χυδαία υπονοούμενα της υφυπουργού Παιδείας, Ζ. Μακρή, ότι η στάση του κόμματός μας υπαγορεύεται τάχα από συμφέροντα, είναι τουλάχιστον φαιδρός ως ισχυρισμός. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Τι να περιμένουμε από την παρέα του Μεγάρου Μαξίμου, που μοναδικός γνώμονας των επιλογών της είναι οι μπίζνες, όπως αποδείχτηκε με την golden visa, την ενεργειακή μετάβαση, την υγεία και την παιδεία;» και καταλήγουν με την επισήμανση: «Ας εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν ένα κερδοσκοπικό fund κι ένα κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού να ιδρύσουν μη κερδοσκοπικό παράρτημα στην Ελλάδα».

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. «Πάμε να αποκτήσουμε έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε την ίδια ρητορική, την ίδια επιχειρηματολογία, κενή περιεχομένου και το ίδιο ύφος, αυτό του μηδενισμού και της απαξίωσης. Οι πολίτες έχουν απορρίψει τη λογική του όχι σε όλα, η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ