ΠΑΣΟΚ: Να διευρυνθεί ο κύκλος των προσκαλούμενων στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που πρέπει να προσκληθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να καταθέσουν για τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών ζητά η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, και ο βουλευτής του κόμματος, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είναι μέλος της παραπάνω επιτροπής.

Η πρόσκληση μόνο προς τους διατελέσαντες υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Σπίρτζη, Καραμανλή και τον μεταβατικό υπουργό κ. Γεραπετρίτη, για τη σύμβαση 717 που αφορά στην τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, «είναι, περιέργως πως, εξαιρετικά περιοριστική και δεν συμβάλλει στην ενδελεχή έρευνα και αποκάλυψη της αλήθειας» αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, με σχετική επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, προτείνουν να κληθούν και:

  • 1. Το σύνολο της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  • 2. Η επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.
  • 3. Οι πρόεδροι και διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παραιτηθέντες και ορισθέντες μεταβατικούς.
  • 4. Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της HellenicTrain.
  • 5. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι παρόμοια αιτήματα έχουν καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ