«Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διασώσει μια κυβέρνηση που βασίζεται σε πλειοψηφία ελεγχόμενων από τη δικαιοσύνη» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του μετά τις παραιτήσεις Τσιάρα, Κεφαλογιάννη και Βαρτζόπουλου στον απόηχο της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνοντας πως η μόνη λύση είναι «οι πρόωρες εκλογές για να επέλθει κάθαρση».
Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς τονίζει σε δήλωσή του για τον ανασχηματισμό ότι «το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ανασχηματισμούς που δεν αποφασίζει ο κ. Μητσοτάκης αλλά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Όμως, κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διασώσει μια κυβέρνηση που βασίζεται σε πλειοψηφία ελεγχόμενων από τη δικαιοσύνη. Μόνη λύση οι πρόωρες εκλογές για να επέλθει κάθαρση».
Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, «το ξήλωμα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζει την εκτεταμένη διαφθορά, που ο πυρήνας και η καρδιά της είναι βαθιά μέσα στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. Βέβαια μέχρι χθες ο Πρωθυπουργός ισχυριζόταν ότι αυτή η ηγεσία έχει βάλει τάξη στο μπάχαλο των παράνομων επιδοτήσεων».
Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «διευθυντές και προϊστάμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρά την εμπλοκή τους στην πρώτη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, παραμένουν σε θέσεις ευθύνης στον Οργανισμό. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει υπό επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Μάιο του 2024 και το action plan που κατέθεσε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2025, δεν έχει μέχρι σήμερα εγκριθεί».
