ΠΑΣΟΚ: Έχει πάντως σε κάτι δίκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – Το ΠΑΣΟΚ θα εξυπηρετήσει το συμφέρον ενός σύγχρονου δημόσιου Πανεπιστημίου

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σε σχόλιό του για την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου τονίζει:

«Αυτά που είναι όντως παρεξηγήσιμα, κ. Μαρινάκη, είναι:

– Γιατί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο της επιτρέπει σε fund και κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να ιδρύσουν παραρτήματα στη χώρα μας, που βαφτίζει «μη κερδοσκοπικά», ενώ στην πράξη θα είναι το αντίθετο.

-Γιατί επιλέγει να γίνεται η διασφάλιση ποιότητας κρατικών και μη πανεπιστημίων από μια φαινομενικά ανεξάρτητη αρχή, αλλά κατ’ ουσίαν ελεγχόμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία.

-Γιατί απέφυγε τον δημόσιο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επέλεξε με συνταγματικές ακροβασίες να συντάξει το νομοσχέδιο της σε ένα γραφείο».

Καταλήγοντας, το ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Έχει πάντως σε κάτι δίκιο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Το ΠΑΣΟΚ θα εξυπηρετήσει με κάθε κόστος το συμφέρον ενός σύγχρονου δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος των νεότερων γενεών της πατρίδας μας. Άλλωστε το 85% των Ευρωπαίων νέων σε αυτά τα πανεπιστήμια φοιτούν, κ. Μαρινάκη».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε ερώτηση για την στάση του Νίκου Ανδρουλάκη για το ζήτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο κ. Ανδρουλάκης είναι καλύτερο να αφήσει αόριστες κατηγορίες, αυτός λέει τσιτάτα και μάλιστα προσβλητικές εκφράσεις που δεν αποδεικνύονται, να δει την πραγματικότητα, να έρθει στο 2024, να δει τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες, να δει τι λέει το νομοσχέδιο, να το συγκρίνει με το πρόγραμμά του για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια».

«Η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη είναι ουσιαστικά να αποκλείσουμε αυθαίρετα κάποια παραρτήματα των πανεπιστημίων και να προκρίνουμε άλλα. Αντί για ένα αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο που θα ισχύει για όλους όπως νομοθετεί η κυβέρνηση. Η θέση αυτή του κ. Ανδρουλάκη που μας κατηγορεί για διευθετήσεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων εκτός από νομικά έωλη είναι και ιδιαίτερα παρεξηγήσιμη» ανέφερε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τάξη σε ένα αρρύθμιστο τοπίο», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ