ΠΑΣΟΚ: Aπό τυπικό έως ανησυχητικό το αποτέλεσμα του Eurogroup

Eπίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σημερινή σύνοδο του Eurogroup και τη δήλωση που αυτό εξέδωσε για την Ελλάδα.

Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση δραματοποίησε την συνεδρίαση του Eurogroup με μεγάλα κούφια λόγια, δήθεν απειλές και τζάμπα μαγκιές. Το αποτέλεσμα δυστυχώς από τυπικό έως ανησυχητικό. Μια ακόμη εβδομάδα πέρασε, με την κυβέρνηση να λέει ότι κερδήθηκε, ενώ δυστυχώς χάθηκε και άλλος πολύτιμος χρόνος” τονίζει το ΠΑΣΟΚ. 

“Από τη δήλωση του Eurogroup – στην οποία συμφώνησε ο έλληνας Υπουργός Οικονομικών – και από τη συνέντευξη των κκ. Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ προκύπτει ότι το Eurogroup θεωρεί :

– ισχύον πλαίσιο την απόφαση του της 20ης Φεβρουαρίου χωρίς οποιαδήποτε αποσαφήνιση θετική για την Ελλάδα.

– ότι η διαπραγμάτευση άρχισε ουσιαστικά μόλις πριν από λίγες ημέρες, όταν άλλαξε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και από το σημείο αυτό και μετά έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά μένουν πολλά που πρέπει να γίνουν

– ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση – το ταχύτερο δυνατό – της Πέμπτης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος που έχει παραταθεί μέχρι 30 Ιουνίου. ( Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αποτάσσεται εσωτερικά την έννοια της Πέμπτης αξιολόγησης.)

– ότι δεν υπάρχει  τίποτα που να αφορά το πλαίσιο μετά την 30η Ιουνίου, δηλαδή το νέο  πρόγραμμα και άρα την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μετά τον Ιούνιο.

– ότι η  εκταμίευση των ποσών που απομένουν στο τρέχον πρόγραμμα εξαρτάται από την ολοκλήρωση της Πέμπτης αξιολόγησης και την τεχνική συμφωνία με τους τρεις θεσμούς. Μόνο μετά από αυτό, το Eurogroup θα αποφασίσει για την εκταμίευση των δόσεων που απομένουν στο τρέχον πρόγραμμα.

– ότι η κυβέρνηση που έλεγε “λεβέντικα” στην εσωτερική κοινή γνώμη ότι εξαρτά το αν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στο ΔΝΤ από το αν είναι ικανοποιητική η δήλωση του Εurogroup, έσπευσε να καταβάλει τα χρήματα στο ΔΝΤ πριν το Eurogroup.

– ότι τα προβλήματα ρευστότητας πρέπει να αντιμετωπισθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

– ότι η σημερινή δήλωση του  Eurogroup δεν είναι κάποιου είδους μήνυμα προς την ΕΚΤ η οποία αποφασίζει ανεξάρτητα  με βάση το καταστατικό της.

Επιπλέον, από τις δηλώσεις πολλών μελών του Eurogroup προκύπτει ότι το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος από δήθεν απειλή προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μετατρέπεται σε πίεση προς την Ελλάδα καθώς η εκταμίευση εξαρτάται από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμφωνία, μάλιστα χωρίς κουβέντα ακόμη για χρηματοδοτική κάλυψη μετά την 30η Ιουνίου” αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. 

“Ύστερα από όλα αυτά, νιώθει άραγε την υποχρέωση ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ να δώσει κάποια στοιχειώδη εξήγηση στα ελληνικά  μέσα ενημέρωσης για την συστηματική παραπληροφόρηση και στην ελληνική κοινή γνώμη για την προσβολή της νοημοσύνης της;” καταλήγει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του. 

 

Διαβάστε επίσης

Η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα 

ΝΔ: Ψέματα οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.