ΠΑΣΟΚ: Αμηχανία και δυσαρέσκεια από τον «διχασμό» στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διψήφιος ήταν ο αριθμός των βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ, που απείχαν από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σχεδόν το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν ακολούθησε την προτροπή του προέδρου του κόμματος για ψήφο χωρίς κοντόφθαλμη οπτική.

Μεταξύ των «11» που δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο συγκαταλέγονται και πρόσωπα με θέσεις «κλειδιά», όπως η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί προβληματισμός για την εικόνα που παρουσίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αν και επίσημα δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Επειδή στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτημα ταυτότητας για τους ίδιους, πηγές του ΑΝΤ1 από τους βουλευτές που υπερψήφισαν, εκφράζουν αμηχανία και έντονη δυσαρέσκεια για το τελικό αποτέλεσμα με τις 11 αποχές.

Στο στόχαστρο μπαίνει η γραμματέας της ΚΟ, κ. Λιακούλη, η οποία, αν και ήταν αναμενόμενο ότι για προσωπικούς λόγους δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ουσιαστικά πάτησε σε μία διαφορετική γραμμή απ’ αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος προσπάθησε να μεταπείσει τους σκεπτόμενους, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Όπως λένε πηγές, εδώ προκύπτει ένα ερώτημα «πώς θα πάμε συντεταγμένοι παρακάτω, εάν η γραμματέας της ΚΟ δεν ακολουθεί τη γραμμή του προέδρου». Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, παρά την δυσαρέσκεια δεν φαίνεται στον ορίζοντα ανασχηματισμός στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ