Παρέμβαση Παναγιωτόπουλου για καταγγελίες

Παρέμβαση Παναγιωτόπουλου για καταγγελίες

Κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο απέστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος προς τον Αντιστράτηγο Εισαγγελέα Αναθεωρητή Ά , Ιωάννη Μποζίνη για την ποινική αξιολόγηση των βαρύτατων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας (δημοσιεύματα στο «Πρώτο θέμα» στις 11/11/2012) και «Παραπολιτικά» στις 8/12/12) για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο έγγραφό του ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητά να κληθούν να καταθέσουν, εκτός των άλλων και  οι δημοσιογράφοι που διενήργησαν τις σχετικές έρευνες , καθώς και κάθε άλλο πρόσωπο που μπορεί να έχει στοιχεία για την υπόθεση. Και καλεί τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου να εποπτεύσει ο ίδιος τη διεξαγωγή της έρευνας και να ελέγξει τους υφισταμένους του εάν και εφόσον υπήρξε καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

 

Να  σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  κ. Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει από την επομένη του πρώτου δημοσιεύματος (12/11/12) την παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης και την διενέργεια έρευνας προς κάθε κατεύθυνση,  με προηγούμενο έγγραφό του, που απέστειλε προς τον Εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης από τις (12/11/12).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ