Παρέμβαση Μεϊμαράκη για κάλπες και ψηφοδέλτια στις εκλογές της 26ης Μαΐου – Πρόταση και για διακομματική

Παρέμβαση έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης , για την διαδικασία κατά τη διάρκεια των εκλογών της 26 Μαΐου. Προτείνει «να υπάρχει διακριτό διαφορετικό χρώμα στους φακέλους και στα ψηφοδέλτια της κάθε κάλπης, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τί ψηφίζουν στην κάθε κάλπη» και ζητά να συγκληθεί διακομματική επιτροπή.

Στη Μαγνησία, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης ,αφού ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για την Ευρώπη, έκανε δηλώσεις για συγκεκριμένα εκλογικά ζητήματα.

«Επειδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές (Δημοτικές, Περιφερειακές) συμπίπτουν με τις Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου βάση νόμου, οπότε θα στηθούν τρεις κάλπες, ενδεχομένως να προκληθεί σύγχυση, όπως διαπιστώνω κατά την επικοινωνία μου με τους πολίτες στις περιοδείες μου, κάτι το οποίο σύντομα θα πρέπει απασχολήσει τη διακομματική επιτροπή.

Μια λύση κατά την άποψη μου, θα ήταν να υπάρχει διακριτό διαφορετικό χρώμα στους φακέλους και στα ψηφοδέλτια της κάθε κάλπης, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τί ψηφίζουν στην κάθε κάλπη.

Ένα δεύτερο σημείο αφορά την ψήφο των αποδήμων. Στις συζητήσεις μας οι πολίτες ρωτούν αν πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα που έχει ανοίξει.Σε περίπτωση που εγγραφούν, θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές και δεν θα μπορούν να ψηφίσουν για τις αυτοδιοικητικές που γίνονται την ίδια μέρα.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους ετεροδημότες.

Θεωρώ λοιπόν ότι τάχιστα η διακομματική επιτροπή θα πρέπει να συζητήσει και να απαντήσει σε όλα αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν σε λίγες εβδομάδες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ