Παρέμβαση Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας – ΒΙΝΤΕΟ

Οι προτεραιότητες του Προϋπολογισμού της Ε.Ε. πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην επιχειρηματικότητα, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και στη μείωση της φτώχειας, επισήμανε μιλώντας  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 10/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Η παρέμβαση του Νότη Μαριά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει της χθεσινής ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διάθεση κονδυλίων στην Ελλάδα ύψους 2 δισεκ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση και την ανεργία των νέων.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, η Ευρώπη μαστίζεται από την ανεργία και την φτώχεια. Έτσι παρότι διατέθηκαν τα τελευταία χρόνια 1,6 τρισεκ. ευρώ για την σωτηρία των τραπεζών, εντούτοις έχουμε 20 εκατομμύρια ανέργους στην Ε.Ε. Στην Ελλάδα η τρόικα και τα μνημόνια έχουν δημιουργήσει μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση με το 40% του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και οι άνεργοι να φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τα άλλα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Ταυτόχρονα διατηρώ έντονες αμφιβολίες για την δήθεν αποτελεσματικότητα του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ που διαθέτοντας μόνο 15 δισεκ. ευρώ αναμένει το “νέο θαύμα” δηλαδή να μοχλεύσει και να κινητοποιήσει 315 δισεκ. €».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: 

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις για το εξώφυλλο του Spiegel με την Μέρκελ και τους ναζί στον Παρθενώνα – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Για τέσσερις λόγους η Ελλάδα δεν έπρεπε να δανειστεί

Η κόντρα Άδωνι-Βαρουφάκη που έγινε… φιλία – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.