“Παραθυράτο” όχι Καρατζαφέρη

“Αποφασίσαμε ένα μεγάλο “όχι”, εκτός και αν υπάρχουν πράγματα που είναι μέσα στο πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ”, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά το τέλος της Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας. “Και αυτά βέβαια, με μεγάλη επιφύλαξη, εάν και εφόσον μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να τα υλοποιήσει όχι με λάθος τρόπο”, είπε, αφήνοντας έτσι ένα “παραθυράκι” για το αν θα ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο και επιβεβαιώντας τις φήμες που ήθελαν στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. να μην συντάσσονται στη γραμμή του “όχι” σε όλα. Επισήμανε μάλιστα ότι το ΛΑ.Ο.Σ. είναι “ίσως το μόνο κόμμα σήμερα που κρατά ψηλά τις δημοκρατικές διαδικασίες” κι αυτό γιατί  μέσα σε μία εβδομάδα, έχει συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η Κεντρική Επιτροπή και η Εκτελεστική Γραμματεία.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στον Λουκά Παπαδήμου, το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά αποδίδοντάς του λαθεμένους χειρισμούς, έλλειψη σθένους και έλλειμμα στη διαπραγμάτευση που  οδήγησαν σε αποτελέσματα τα οποία, όπως είπε, “θα βασανίζουν για πάρα πολλά χρόνια τον ελληνικό λαό και θα βάλουν σε μεγάλη δοκιμασία την Ελλάδα και την ύπαρξη αν θέλετε, αδέσμευτου και ελεύθερου κράτους¨”.

“Φοβούμαι ότι ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τίποτε από αυτά που θα εξασφάλιζε αύριο μία θετική πορεία για τον τόπο”, κατέληξε.   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ