Παρασκευόπουλος στον Realfm 97,8: Στην υπόθεση Φλώρου φαίνεται ότι έχουμε κακή εφαρμογή του νόμου

«Οι θεσμοί της απόλυσης, των αποσυμφορητικών νόμων, των αδειών στήθηκαν πολύ παλιά και δεν έχουν καμία σχέση με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Σταδιακά οι νομοθέτες τις επεξέτειναν, δηλαδή μπήκαν περισσότερες ρυθμίσεις στην περίπτωση της απόλυσης λόγω προβλημάτων υγείας. Παράλληλα καλύφθηκαν με άλλες ρυθμίσεις ζητήματα ανηλίκων, ενώ σταδιακά από τη δεκαετία του 90 είχαμε περισσότερες περιπτώσεις οι οποίες είχαν ρυθμίσεις υπέρ της απόλυσης» τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Λυριτζή.

Παράλληλα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «ο δημοκράτης δεν πιστεύει στην εκδίκηση, η δημοκρατία στήθηκε με το όχι στην εκδίκηση των γενεών στην αρχαιότητα. Εμείς θέλουμε μια τιμωρία η οποία θα είναι ανάλογη του εγκλήματος, αλλά φτάνει να μην είναι τιμωρητική και απάνθρωπη. Νομίζω ότι αυτό είναι σήμερα το θέμα μας. Πρέπει να υπάρξει ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επανεντάσει τους ανθρώπους στην κοινωνία και να μην τους οδηγεί ξανά στο έγκλημα».

«Είναι λάθος και προπαγάνδα ότι με τον νόμο Παρασκευόπουλου βγαίνουν έξω από τις φυλακές εγκληματίες. Έχουμε μείωση της εγκληματικότητας» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την υπόθεση Φλώρου ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πως «φαίνεται ότι εδώ έχουμε κακή εφαρμογή του νόμου. Αυτό είναι που θα ελεγχθεί. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και μπορεί να ελέγχει τις αποδείξεις και έχει τον τελικό λόγο.

Αναφορικά με τη μήνυση που υπέβαλε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «η ποινική δικονομία προβλέπει τη διαδικασία έναρξης σύλληψης και αυτοφώρου. Ξέρετε ότι είμαι πάντοτε υπέρ των ήπιων λύσεων»

Ακούστε το ηχητικό

.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ