Παρασκευόπουλος στον Realfm 97,8 για την Ξεπαπαδέα: Είναι άλλο να είναι νομικός σύμβουλος σε μία off shore και άλλο να έχει χειριστεί κάποια φορά μια υπόθεση

“Η βουλή έστειλε την υπόθεση για τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, η Δικαιοσύνη προχωρεί τη διερεύνηση σιγά σιγά βέβαια αλλά η δικογραφία είναι φοβερά ογκώδης και είναι αναπόφευκτο να καθυστερεί”, είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Συνήθως αυτές οι πράξεις που αφορούν μια μεγάλη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πολλοί, εάν έχουμε φτάσει και σε στάδιο απολογίας, η κλήση σε απολογία γίνεται στους διαδίκους σε έναν – έναν”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παρασκευόπουλος.

“Νομίζω ότι είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο σε αριθμούς, σε δεδομένα. Είναι άλλο θέμα ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τεκμήριο αθωότητας και δεν μπορούμε να πούμε ότι για αυτό φταίει ο ‘Α’ ή ο ‘Β’ αλλά το γεγονός ότι είχαμε αυτή την περίοδο μια μεγάλη απώλεια του δημόσιου πλούτoυ”, σημείωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Εγώ σε οποιαδήποτε περίπτωση έχω μιλήσει για την υπόθεση έχω αποφύγει να κάνω αναφορές στον συγκεκριμένο φάκελο και να μιλήσω για αποδείξεις, ευθύνες και ενοχές που έχουν προκύψει. Σέβομαι το τεκμήριο αθωότητας και δεν διαπομπεύω κανέναν. Διαμαρτύρομαι για το γεγονός ότι πιέζεται η Δικαιοσύνη και πιέζεται πολύ η Δικαιοσύνη, λες και είναι πράξη σκοπιμότητας οι διαδικαστικές φάσεις”.

Σχετικά με την υπόθεση της Γενικής Γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Αναστασίας Ξεπαπαδέα, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων “από όσο έχω διαβάσει κατά τη διάρκεια που έχει την ιδιότητα της γραμματέως στο υπουργείο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, δεν έχει καμία τέτοια δραστηριότητα” και πρόσθεσε:

“Και για έναν δικηγόρο ακόμη είναι άλλο να είναι νομικός σύμβουλος σε μία off shore – που και αυτό και πάλι είναι κανονικό επαγγελματικά και άλλο να έχει χειριστεί κάποια φορά μια υπόθεση. Δεν είναι το ίδιο. Ένας δικηγόρος σε πολλές περιπτώσεις στη σταδιοδρομία του θα χειριστεί και μια υπόθεση περιστασιακά, χωρίς να είναι νομικός σύμβουλος πάγιος. Δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί για αυτό”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ