Παρασκευόπουλος: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της διαφθοράς- ΒΙΝΤΕΟ

Της Άννας Κανδύλη

Με αιχμές για τη λειτουργία της δικαιοσύνης τα τελευταία 5 χρόνια και αναφορές στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη  λέγοντας πως «είναι μεγάλη ευθύνη που βρισκόμαστε εδώ και πάλι με τον Δ.Παπαγγελόπουλο,  με καθήκοντα τα οποία εν μέρει είναι συνέχεια των προηγούμενων. Τιμή αλλά και ευθύνη. Μέρι τώρα δεν είχαμε πολλές δυνατότητες για δημιουργικό έργο λόγω της οικονομικής δυσκολίας αλλά και του λίγου χρόνου ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία . Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε για τη δικαιοσύνη που είναι κλειδί της εύρυθμης κοινωνικής ζωής. Ξέρετε ότι έγινε η αρχή μιας προσπάθειας για βασικά ζητήματα όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς. Έγινε μια σημαντική, για τη καταπολέμηση της διαφθοράς, επίσκεψη στη Γαλλία των εισαγγελέων που προώθησε την υπόθεση Λαγκάρντ».

Ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε παράλληλα πως «το υπουργείο με τη δραστηριότητα του χρόνου της υπηρεσιακής δεν είναι εκεί που το αφήσαμε , πήγε παρακάτω. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα. Έγινε προσπάθεια στις φυλακές αλλά τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε νέες δομές. Όποιος είναι ξένο σώμα θα επανενταχθεί μέσω συμμοριών. Πρέπει να στήσουμε ποιοτικές δομές. Προτεραιότητα μας είναι , όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η καταπολέμηση της διαφθοράς. Υπάρχει η εγγύηση της ηγεσίας του κ. Παπαγγελόπουλου σε αυτό τον τομέα, ο οποίος ήδη έχει δώσει πολύ σημαντικά δείγματα γραφής. Η δικαιοσύνη και εγώ χρωστούμε πολλά στον κ.Παπαγγελόπουλο, όπως και στους άλλους συνεργάτες».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Παρασκευόπουλος: Επικίνδυνη η εκμετάλλευση του θέματος της απόλυσης κρατουμένων

Κουίκ: Πρώτο μέλημα η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ