Παππάς στον Realfm 97,8: Αδυναμία Μητσοτάκη να ισορροπήσει μεταξύ του αυτονόητου και των αρμών εσωκομματικής εξουσίας

Για το θέμα της ακρίβειας αλλά και εκείνο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Σε αυτή την περίοδο η ακρίβεια είναι γυμνή. Δεν έχει τη δυνατότητα να επιδοτήσει την κλίμακα που επιδοτούσε σε όλη την προηγούμενη φάση ο κ. Μητσοτάκης και γι’ αυτό υφίσταται τις πολιτικές πιέσεις. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στις τιμές τροφίμων τον Οκτώβριο άρα εδώ δεν πάει κάτι καλά δομικά. Η Ισπανία που μείωσε τους έμμεσους φόρους είχε πτώση πληθωρισμού από τον περασμένο Μάρτιο έως το τέλος του χρόνου. Είναι απολύτως ψευδές το ότι όπου εφαρμόστηκε η μείωση ΦΠΑ δεν έφτασε στον καταναλωτή. Εδώ έχουμε κάτι σκανδαλώδες: σε μια χώρα που αναρωτιόμαστε για τους δημογραφικούς δείκτες, το βρεφικό γάλα να πωλείται τρεις φορές πάνω από άλλες χώρες τόνισε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Τα μέτρα είναι μια προεκλογική εργαλειοποίηση σε επικοινωνιακό επίπεδο. Ο κ. Μητσοτάκης είναι μπροστά σε ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός έχει μια δυνατότητα να στείλει ένα πολύ καθαρό μήνυμα, να τελειώσει η συζήτηση περί του 41%, του επιχειρήματος που μπαίνει στην αρχή, τη μέση και στο τέλος κάθε δημόσιας παρουσίας των στελεχών της ΝΔ».

Για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Περιμένουμε να δούμε την τελική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να ισορροπήσει μεταξύ του αυτονόητου και των αρμών εσωκομματικής εξουσίας. Αυτονόητο για μία δυτική χώρα είναι η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει. Δεν ξέρουμε τι θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης, είπε κάτι στη συνέντευξή του» υποστήριξε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε:

«Η πρώτη έκπτωση που κάνει ο πρωθυπουργός είναι η καθυστέρηση, η δεύτερη είναι το «ψηφίστε ό, τι  θέλετε, αν θέλετε πηγαίνετε και στην τουαλέτα την ώρα της ψηφοφορίας. Κάντε μία τεχνητή αποχή». Είναι επίσης η ασάφεια σε σχέση με την υποχρέωση την πολιτική και ηθική των υπουργών για το εάν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Είναι μια σειρά από υποχωρήσεις που δείχνουν ότι έχει απολέσει τη συνοχή της η ΝΔ και δείχνουν ένα βαθύτερο πρόβλημα ότι η ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτή μια σοβαρή μεταρρυθμιστική δύναμη»

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται να ψηφιστεί μια λειτουργική ψηφοφορία. Θα κρίνουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρει η κυβέρνηση και θα τοποθετηθούμε αναλόγως» δήλωσε ακόμη ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η στήριξη, η πλήρης ισότητα των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας και εδώ φαίνεται πως δεν είναι αυτονόητη. Και επειδή δεν είναι αυτονόητη και δέχεται πιέσεις ο κ. Μητσοτάκης σχετικοποιεί και την αυτονόητη πολιτική του ευθύνη να πειθαρχεί το υπουργικό του συμβούλιο και η ΚΟ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ