Παππάς για ηχητικό Μιωνή: Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες

Για γελοίο αντιπερισπασμό της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από τις “συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά”, κάνει λόγο ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο ηχητικό αντίγραφο που κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή. Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται πως πρόκειται για αντίγραφο της συνομιλίας του με τον Νίκο Παππά, την οποία είχε καταγράψει στις 21 Μαΐου του 2016.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών σημειώνει πως “αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες. Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ”.

Και αυτό έγινε, σημειώνει ο Νίκος Παππάς διευκρινίζοντας ότι “επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis”.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, “κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματος, θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα”, τονίζει στη δήλωσή του ο Νίκος Παππάς.

“Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας”, συνεχίζει στη δήλωσή του και καταλήγει με την επισήμανση ότι “μέσα στο πανικό τους, όμως, ‘πατάνε τα κορδόνια τους’, απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.