Παπαθεοδώρου: Η κοινωνία του Ωραιοκάστρου πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του δημάρχου

«Η κοινωνία του Ωραιοκάστρου πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του δημάρχου», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, κληθείς να σχολιάσει την άρνηση μερίδας πολιτών να δεχτούν σε σχολεία της περιοχής παιδιά προσφύγων και μεταναστών, προσθέτοντας ότι «το δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν είναι διαπραγματεύσιμο, ούτε εξαρτάται από την αυθαίρετη κρίση του οποιουδήποτε».

«Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου, πιστεύω ότι είναι αναγκαίο η κοινωνία του Ωραιοκάστρου να αντιδράσει και αφενός να ζητήσει την παραίτηση του δημάρχου, αφετέρου να επιδείξει αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή απέναντι στους πρόσφυγες» τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, αναφορικά με τη στάση και τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα απαράδεκτο και ρατσιστικό παραλήρημα, ιδιαίτερα όταν εκφράζεται από κάποιον που του έχει ανατεθεί, με την ψήφο του λαού, δημόσια αρμοδιότητα».

Παράλληλα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι η στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου έχει «οπωσδήποτε πλευρές ποινικής ευθύνης οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν» και συνέχισε λέγοντας: « πέρα από αυτό, υποκινεί τους πολίτες σε τέλεση ποινικών πράξεων».

«Η μισαλλοδοξία και ο ρατσιστικός λόγος είναι στοιχείο εκφασισμού της κοινωνίας μας και γι αυτό το απορρίπτουμε απερίφραστα είτε αναφέρεται σε πρόσφυγες είτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα πληθυσμού», πρόσθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Χατζηδάκης για Ωραιόκαστρο: Η ΝΔ δεν υιοθετεί ρατσιστικές προσεγγίσεις

Ο Κουρουμπλής για τον Σύλλογο Γονέων του Ωραιοκάστρου – ΒΙΝΤΕΟ

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Με παρεξηγήσατε – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ