Παπαγγελόπουλος: Αφήστε τη Δικαιοσύνη ήρεμη και απερίσπαστη στο έργο της

Έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για ολοκληρωτικό πόλεμο και επιστράτευση κατά της διαπλοκής και διαφθοράς, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος λίγο πριν κλείσει η συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή. 

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απηύθυνε επίσης έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν τη Δικαιοσύνη ήρεμη και απερίσπαστη στο έργο της. «Δεν χρειάζονται επεμβάσεις. 

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι έντιμοι, ικανοί, εργατικοί και πιστοί στο καθήκον τους. Ελάχιστα ζιζάνια δεν χρειάζεται καν να τα ξεριζώσουμε θα μαραθούν μόνα τους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Δεν διευκολύνουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης φράσεις στελεχών των πολιτικών κομμάτων όταν λένε “θα παρακολουθούμε τις μηνύσεις”. Αυτό δεν είναι επιχείρηση εκφοβισμού, και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης; Δεν είναι επέμβαση στην ανεξαρτησία της;», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και χαρακτήρισε επίσης «έωλο επιχείρημα που έχει διατυπωθεί από διάφορα κανάλια», εκείνο που θέλει την κυβέρνηση να μην έχει πληρώσει τις θέσεις των αντιπροέδρων στην προσπάθεια της να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. «Οι θέσεις δεν αφορούν το ΣτΕ, είναι στον ‘Αρειο Πάγο και το Ελεγκτικό Συνέδριο», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε στις επικρίσεις ότι «η κυβέρνηση παρενέβη και αντικατέστησε τον προϊστάμενο των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος καθώς και τον διοικητή του ΚΕΦΟΜΕΠ». 

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι καμία ανάμειξη δεν είχε η κυβέρνηση σε αυτές τις δύο αλλαγές. «Ο μεν προϊστάμενος του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο κ. Μασίνας, αντικαταστάθηκε από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η οποία είναι αρχή ανεξάρτητη και από την 1η Ιανουαρίου οπλίζεται για την περαιτέρω ανεξαρτησία της.

Ο κ. Μασίνας είναι ικανός και έμπειρος υπάλληλος και, κατά τη γνώμη μου, η κυβέρνηση δεν είχε κανένα λόγο να τον αλλάξει. Είναι θέμα της ανεξάρτητης αρχής», είπε, ενώ για τον προϊστάμενο των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, είπε ότι επίσης αντικαταστάθηκε από το αρμόδιο όργανο της Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΔΗΣΟ: Χαμηλότερη των προσδοκιών της εποχής η συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά

Τσίπρας: Η διαπλοκή θα βρει τον μάστορά της – ΒΙΝΤΕΟ

Γεννηματά: Η σταυροφορία σας κατά της διαπλοκής αποδείχθηκε μία απλή σταυροθηρία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.