Παπακώστα στον Realfm 97,8: Άβατο δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα

“Άβατο δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα, οι δυνάμεις επιχειρούν και προσπαθούν να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”, είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Ψάλτη και Στεφανία Κασίμη.

“Οι υπηρεσίες όταν πρέπει να μιλήσουν θα μιλήσουν. Όπως ξέρετε υπάρχουν εξαιρετικά εξειδικευμένες υπηρεσίες με μεγάλη εμπειρία και τις οποίες εμπιστευόμαστε απολύτως γιατί έχουν κάνει μέχρι τώρα εξαιρετική δουλειά και συνεχίζουν να κάνουν. Άρα θα περιμένουμε να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η προσπάθεια γίνεται προς όλες τις κατευθύνσεις, εργάζονται με σχέδιο, με επαγγελματισμό και αυτό είναι που πρέπει να μας καθησυχάζει στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε”, δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενη στην επίθεση που δέχτηκαν λιμενικοί το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια.

“Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με ότι συμβαίνει στην Ευρώπη και με ότι συμβαίνει γενικότερα στις μέρες μας με τα ζητήματα της τυφλής βίας, του εξτρεμισμού, του φανατισμού που είναι και προϊόν της δημαγωγίας. Αυτά αντιμετωπίζουμε και καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις οι οποίες θα προστατεύουν και δικαιώματα, δεν θα διαταράσσουν την ισορροπία της πόλης και της ζωής των κατοίκων, με αποτελεσματικότητα. Αυτό που έχω να σας πω εγώ είναι ότι δεν υπάρχει άβατο πουθενά στη χώρα, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Επιχειρούν οι υπηρεσίες που πρέπει να επιχειρήσουν. Επιχειρούν, άρα τι σημαίνει αυτό με την κοινή λογική; Ότι δεν υπάρχει άβατο”, σημείωσε η κ. Παπακώστα και πρόσθεσε:

“Άβατο δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα, οι δυνάμεις επιχειρούν και προσπαθούν να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό που με απασχολεί και με ανησυχεί είναι ότι όλη αυτή η προσπάθεια που κάνει η ελληνική Αστυνομία να δώσει στους πολίτες καλύτερη αστυνόμευση ώστε να είναι πιο ασφαλείς είναι στο μάτι των κομματικών επιτελείων, τα οποία λειτουργούν περίπου ως ‘αντίπαλοι’ αυτής της προσπάθειας που κάνει η ελληνική Αστυνομία”.

Στο ερώτημα εάν συνομιλεί για τις ευρωεκλογές με τον Πάνο Καμμένο η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής απάντησε μεταξύ άλλων: “Εγώ συνομιλώ με όλους, γιατί έχω σχέση με όλους τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι θέλουν να είναι χρήσιμοι. Νομίζω ότι έχει κάνει τη δική του πορεία ο κ. Καμμένος, ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να ανοιχτούμε σε όλη την κοινωνία, όχι μόνο θεματικά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ