Παπακώστα για Ρουβίκωνα: Κάνει “πολιτική” παλιάς και κακής κοπής – ΒΙΝΤΕΟ

«Το δημοψήφισμα έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτικό. Η Ελλάδα δεν πρέπει να υπερτιμήσει και να υποτιμήσει τη συγκεκριμένη τοποθέτηση των γειτόνων μας και θα πρέπει με αφορμή όσα ζήσαμε τις τελευταίες μέρες να γίνουμε σοβαρότεροι, ψυχραιμότεροι και ωριμότεροι οι Έλληνες πολιτικοί και θα πρέπει να επανεκκινήσουμε στην εξωτερική μας πολιτική διότι μέχρι τώρα κυριάρχησε ένας μικροκομματικός σχεδιασμός και μια στρατηγική που δεν ωφελεί στα εθνικά θέματα» τόνισε η Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία πληγώθηκε στο παρελθόν από το Σκοπιανό.

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτόν δεν μπορεί να λειτουργούν με βάση τι λέει ο πολιτικός τους αντίπαλος. Πρέπει να έχουν μια πολιτική ατζέντα για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να εφαρμόσουν» συμπλήρωσε ενώ συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πάρει θέση για τις αποκαλύψεις της FAZ σχετικά με τη συνάντηση Σπυράκη – Ζάεφ.

Σύμφωνα με την κ. Παπακώστα «άλλο η ψήφος εμπιστοσύνης και άλλο η στάση μου στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία. Εγώ δεν ετεροπροσδιορίζομαι αλλά αυτοπροσδιορίζομαι. Ζυγίζω τη Συμφωνία και το εθνικό συμφέρον και παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή την κατάσταση στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στην ΠΓΔΜ. Εάν επικρατήσει αστάθεια δεν θα είναι καλό για κανέναν».

Σχολιάζοντας την υπόθεση Κωστόπουλου ανέφερε πως «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι αυτόνομο υπουργείο. Άρα λοιπόν είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μένα και την κ. Γεροβασίλη να διαχειριστούμε την ισορροπία που επιδιώκουμε που είναι η κοινωνική αστυνόμευση σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα και σε σχέση με την ισορροπία που απαιτείται στη δράση και τη λειτουργία των οργάνων. Αναφορικά με την υπόθεση Κωστόπουλου αυτό που δίνουμε ως πολιτική κατεύθυνση είναι ότι θα πρέπει να λειτουργούμε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε, θα υπάρξουν και μεμονωμένα περιστατικά. Δεν θέλω να αδικήσω το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας. Από την άλλη στηλιτεύουμε και δεν υιοθετούμε συγκεκριμένες συμπεριφορές».

Αναφερόμενη στο Ρουβίκωνα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «μια Δημοκρατία δεν απειλείται. Την ασφάλεια των πολιτών της χώρας την εγγυάται το υπουργείο της Προστασίας του Πολίτη. Ο ακτιβισμός μας αφορά όλους. Θεωρώ ότι ο Ρουβίκωνας κάνει “πολιτική” παλιάς και κακής κοπής. Με ενοχλεί το θέαμα να σπάνε. Ο καθένας μπορεί να πετάει τρικάκια. Κάνουν τζάμπα επικοινωνιακή καμπάνια, έχουν επιλέξει να κινούνται στα όρια του πλημμελήματος. Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε όσους παραβιάζουν τους νόμους. Αυτοί που ασχολούνται με τα ζητήματα προστασίας του πολίτη να είναι πιο προσεκτικό και να σταματήσουν να βγάζουν φαιδρές ανακοινώσεις που τους εκθέτουν. Είναι κρίμα για τη δική μου παράταξη τη ΝΔ να λειτουργεί με αυτό τον πρόχειρο τρόπο. Είναι λάθος κατεύθυνση αυτή».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ