Παπαδόπουλος: Το να πιέστηκε η Ράικου δεν είναι ποινικό αδίκημα – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες η γνώμη μου είναι αυτή…», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος με αφορμή τα όσα κατέθεσε η κ. Ράικου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Θα πρέπει η ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο αν εννοεί όλα αυτά που λέει για τα επτά πρόσωπα και ήδη, ουσιαστικά έχουν αθωωθεί. Αν τα εννοεί όλα αυτά, δεν πρέπει να παραπέμψει τον κ. Παπαγγελόπουλο γιατί δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες ότι η γνώμη μου είναι αυτή… Καθοδήγηση της Δικαιοσύνης από υπουργούς δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «η κ. Ράικου λέει: με έπαιρνε τηλέφωνο και με πίεζε. Το να πιέστηκε δεν είναι ποινικό αδίκημα. Τα επτά από τα 10 πρόσωπα που ήρθαν, παρά την καθοδήγηση που λέει η ΝΔ, αθωώθηκαν. Τι καθοδήγηση υπήρχε; Με αθώωση;».

«Αν επέβαλλε την άποψή του αυτό είναι αδίκημα. Κατάχρηση εξουσίας θα ήταν όταν θα έλεγε σου εντέλω αυτά τα πρόσωπα να τα πηγαίνεις για ποινική διερεύνηση. Αυτό θα ήταν αδίκημα», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ