Παπαδόπουλος: Οι άθλοι του Ηρακλή…

Παπαδόπουλος: Οι άθλοι του Ηρακλή…

 

O πρώην υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος σχολίασε το αποτέλεσμα των προσπαθειών που να καταβάλλονται για την ίδρυση νέων κομματικών σχηματισμών με τη φράση: «Το νέο θα προέλθει από τα παλαιό απηλλαγμένο τούτου». Φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο μέγας θεολόγος και πατήρ της Εκκλησίας Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής.

Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος βρέθηκε, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», την  Κυριακή το μεσημέρι σε καφετέρια επί της οδού Κηφισίας, όπου εκεί συγκεντρώνονται κάθε Κυριακή οι γιατροί προσκείμενοι στον κ. Ευ. Βενιζέλο, πρωτοστατούντος του κ. Ι. Δατσέρη, στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Την περασμένη Κυριακή οι γιατροί έκοψαν και την πίτα τους και έκαναν μάλιστα και παρουσίαση του βιβλίου του Ελβετού φιλόσοφου Ζαν Ζακ Ρουσό, οι πολιτικές ιδέες του οποίου επηρέασαν τη γαλλική επανάσταση, την ανάπτυξη της κομμουνιστικής και σοσιαλιστικής θεωρίας, αλλά και του εθνικισμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε δυο λόγια για το βιβλίο και αναφέρθηκε μάλιστα αλληγορικά και στους… άθλους του Ηρακλή,  λέγοντας ότι για να γίνει κάτι σε αυτόν τον τόπο πρέπει να κάνουμε τους άθλους του Ηρακλή ξεκινώντας από τον άθλο του καθαρισμού της κόπρου του Αυγείου.

 

Πηγή: Βηματοδότης 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ