Παπαδημούλης: Όπως έφυγε το 25ευρω θα φύγει και η κυβέρνηση

Παπαδημούλης: Όπως έφυγε το 25ευρω θα φύγει και η κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την Ελληνική Προεδρία, το χρέος, το ενδεχόμενο νέου μνημονίου αλλά και την διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Αναγκάστηκαν να αποσύρουν το 25ευρώ λόγω της κατακραυγής. Πήραν πίσω ένα μέτρο που το είχαν ψηφίσει. Όπως έφυγε το 25ευρώ, ζητώ να φύγει και το ένα ευρώ ανά συνταγή και να βρεθούν ισοδύναμες λύσεις. Όπως έφυγε το 25ευρώ σύντομα θα φύγει και η κυβέρνηση που το ψήφισε», σχολίασε για το επίμαχο μέτρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα μπορούσε να ήταν ευκαιρία η Προεδρεία, αλλά ο κ. Σαμαράς παραμένει αλυσοδεμένος εθελοντικά στο άρμα της κ. Μέρκελ. Θα ήταν ευκαιρία να θέσει την ανάγκη κατάργησης αυτής της βάρβαρης λιτότητας. Να θέσει τον στόχο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αντιμετώπιση του χρέους», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Αντί για αυτό, οργανώνει φιέστες και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την προεδρία για επικοινωνιακούς λόγους. Η, κάθε τρεις και λίγο, απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των συναθροίσεων δείχνει φόβο απέναντι στον κόσμο, έντονο αυταρχισμό και δεν δικαιολογείται».

«Η λύση της μείωσης των επιτοκίων και της παράτασης της περιόδου αποπληρωμής δεν καθιστά το χρέος βιώσιμο. Είναι ασπιρίνη σε μια βαριά ασθένεια», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης για τα επιτόκια.

«Θεωρώ ότι όσο κυριαρχούν αυτοί οι συσχετισμοί στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το νέο μνημόνιο είναι το πιθανότερο σενάριο. Απλώς θα το ονομάσουν αλλιώς. Αν θέλουμε να το αποφύγουμε χρειάζεται μια διαφορετική πολιτικής στην Ελλάδα που απαιτεί κυβερνητική αλλαγή», είπε ο Δ. Παπαδημούλης, σχετικά με το ενδεχόμενο νέου μνημονίου.

Σχετικά με την διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά είναι απολύτως απέναντι στην τρομοκρατία. Κανείς δεν μπορεί με ένα κουμπούρι να αφαιρεί μια ζωή και απαιτείται πολιτική αντιμετώπιση. Χρειάζεται να εφαρμόζονται οι νόμοι».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ