Παπαδημούλης: Ο κ. Σαμαράς στα κρίσιμα θα πει «ναι σε όλα»

Παπαδημούλης: Ο κ. Σαμαράς στα κρίσιμα θα πει «ναι σε όλα»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Real Fm 97, 8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τον ενδεχόμενο διάλογο, Σαμαράα-Τσίπρα, την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ, αλλά και το τεταμένο κλίμα στο πολιτικό σκηνικό.

«Αν δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, 2,5 χρόνια συνάντηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ευθύνη βαραίνει τον κ. Σαμαρά», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Πάντα υπήρχε επικοινωνία και όταν υπήρχαν μεγάλα θέματα, δύσκολα θέματα, υπήρχε και ο διάλογος. Μέσα σε έναν μήνα, το επιτόκιο για το 10ετές ελληνικό ομόλογο ανέβηκε από το 5,7 στο 8. Πιστεύει κανείς ότι αυτό οφείλεται επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις; Αν κάτι άλλαξε είναι ότι και οι αγορές και οι δανειστές δυσπιστούν με το σενάριο Σαμαρά, που βγαίνει και λέει ότι τον Δεκέμβριο, σκίζω τα μνημόνια».

«Αυτό υπογραμμίζει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει κάθε κυβέρνηση που βρίσκεται δεμένη χεροπόδαρα. Εμείς λέμε, ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εστιάσει την διαπραγμάτευση σε 2 θέματα. Το ένα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και το 2ο είναι ότι χρειάζεται μια λύση Ευρωπαϊκή στο ολοφάνερα μη διαχειρίσιμο θέμα του χρέους», πρόσθεσε.

«Επιπλέον εμείς είπαμε ότι παρά τις διαφορές μας είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με τους πάντες, εκτός από τη Χρυσή Αυγή και θέλουμε μια συνεννόηση με τους πάντες. Κινδυνολογία μόνο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται», είπε ακόμα ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Αυτό που ο Πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι επιδιώκει, δεν το έχει παρουσιάσει ούτε στη Βουλή, ούτε στα κόμματα ούτε σε κανέναν. Το μόνο που κάνει είναι μια μη πειστική προπαγάνδα που δεν πείθει ούτε τους δανειστές ούτε τις αγορές».

«Ακόμη και τώρα, παρά την ψυχρολουσία του Βερολίνου, παρά την απότομη προσγείωση της Ουάσινγκτον, ο κ. Σαμαράς, αρνείται επίμονα, με μη πειστικά προσχήματα, να παρουσιάσει στη Βουλή τις προτάσεις του, να καλέσει τον Τσίπρα για να ανταλλάξουν απόψεις. Εμείς θέλουμε να απαλλαγούμε μία ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο, από την τρόικα, να φύγει το ΔΝΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με συνέπεια υποστηρίζει αυτή την πολιτική απλώς δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Σαμαράς, έχει αυτούς τους στόχους. Στα κρίσιμα, θα πει ναι σε όλα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Πριν λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση να συζητηθούν στην ημερήσια διάταξη της Βουλής, αυτά τα θέματα. Αν υπάρξει μια τέτοια πρωτοβουλία από τον Πρωθυπουργό, εμείς θα ανταποκριθούμε. Φυσικά έχουμε μεγάλες διαφορές αλλά είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και να ενημερωθούμε για το τι επιδιώκει η κυβέρνηση», υποστήριξε ακόμα.

«Η δικαστική έρευνα κινήθηκε καθυστερημένα. Ούτε τη χώρα, ούτε την πολιτική του ΣΡΥΙΖΑ, την συμφέρει η επιστροφή σε ένα πολεμικό κλίμα αντιπαράθεσης. Φυσικά και θα έχει δυσκολίες και μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι βόλτα στην εξοχή. Μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει περισσότερα πράγματα, από μια κυβέρνηση με κορμό τον Σαμαρά», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ κλείνοντας αποκάλυψε πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τις Γερμανικές αποζημιώσεις:

«Σε μία ώρα, με πρωτοβουλία του Μανώλη Γλέζου, γίνεται μια συνάντηση στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές πλην της Χρυσής Αυγής, να συμφωνήσουμε στο να αναδείξουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αυτή τη δίκαιη διεκδίκηση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ