Παπαδημούλης: Δεν υπάρχουν στην ευρωζώνη πατέντες χουντικής κοπής

Παπαδημούλης: Δεν υπάρχουν στην ευρωζώνη πατέντες χουντικής κοπής

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή δύναμη».

«Ολοένα και περισσότερα πράγματα αποφασίζονται πριν από εμάς για εμάς στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η ελληνική παρουσία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Η μετοχή της Ελλάδας βρίσκεται πάρα πολύ χαμηλά, και την ευθύνη γι’ αυτό την έχουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών», τόνισε αρχικά μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στο ραδιόφωνο του Alpha και συνέχισε:

«Χρειάζεται πάρα πολλή και σκληρή δουλειά για ν’ αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη και συστηματική διεκδίκηση για ν’ αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται. Εντέλει, χρειάζεται άλλη κυβέρνηση στη χώρα μας. Σε ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτικών οικογενειών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Σοσιαλδημοκρατίας αντιλαμβάνονται ότι οι κυβερνήσεις των «αδελφών» τους κομμάτων -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση».

«Είναι λογικό να μας θέλουν νερόβραστους και «ξεδοντιασμένους», γιατί χαλάμε τη συνταγή του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου. Από την άλλη, η εικόνα που υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει ν’ αλλάζει προς το θετικότερο. Καταλαβαίνουν ότι είμαστε μια αριστερή δύναμη που θέλει ν’ αλλάξει πολλά, ακριβώς επειδή είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή δύναμη», πρόσθεσε.

«Το παράδειγμα της ΔΕΗ δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται πιο αποτελεσματικά τη νικηφόρα στρατηγική που λέει πολύ απλά, ότι όταν θέτω ένα στόχο, δηλαδή να σταματήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ, όσοι συμφωνείτε με αυτόν, ελάτε να δουλέψουμε μαζί. Αυτό ενοχλεί και φοβίζει το κατεστημένο, που θα μας ήθελε απομονωμένους, χωρίς συνομιλητές, χωρίς συμμάχους. Εμείς αντιθέτως, θέτουμε ριζοσπαστικούς στόχους και γύρω από αυτούς αναζητούμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες. Τέτοιες πατέντες χουντικής κοπής, όπως η πολιτική επιστράτευση, δεν υπάρχουν στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Επιπλέον, ακόμη κι αυτή η ακραία πρόβλεψη για επιστράτευση, θέτει περιορισμούς, αφορά σε περιπτώσεις πολέμου, θεομηνίας, σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας κ.ο.κ, αλλά ούτε αυτό δε σέβονται», σχολίασε ακόμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ