Πανούσης, Χρυσοχοϊδης και Δένδιας στην εκδήλωση του “Δικτύου” της Διαμαντοπούλου

Με αφορμή την εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η απειλή του φανατικού Ισλάμ και η εσωτερική ασφάλεια», που διοργάνωσε το «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», συναντήθηκαν ο νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και δύο εκ των προκατόχων του, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Νίκος Δένδιας.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, Άννα Διαμαντοπούλου η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα του ισλαμικού χαλιφάτου, την “ανάσα του φόβου που έχει φτάσει στην Ευρώπη” ενώ διαχώρισε το Ισλάμ ως θρησκεία με τον ακραίο ισλαμικό φονταμελισμό.

 

Ο Γιάννης Πανούσης, αφού αναγνώρισε ότι τίθεται ζήτημα ασφάλειας, μίλησε για το Χαλιφάτο, την τρομοκρατία αλλά και το γεγονός ότι οι μαχητές είναι ενταγμένοι πολίτες ευρωπαϊκών χωρών. “Η ίδια η Ευρώπη έχει γεννήσει ένα έκτρωμα” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αφού έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ισλαμική τρομοκρατία και την ισλαμοφοβία μίλησε για το ISIS το οποίο αποκάλεσε “τρομοκρατικό ψευδοκράτος” ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα ασφάλειας καθώς καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι περνάνε από τα σύνορα μας.

Για το ίδιο ζήτημα μίλησε και ο Νίκος Δένδιας που χαρακτήρισε τις μεταναστευτικές ροές “ως το όχημα εισόδου της τρομοκρατίας στην Ευρώπη” ενώ πρότεινε και όλες τις λύσεις για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορα μας.

Κοινός παρονομαστής σε όλες τις τοποθετήσεις ήταν η αξιοπρέπεια με την οποία πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ